Het hoofdgebouw van Interleuven zou worden vervangen door een nieuwbouw en ondergronds moet er een parking komen om de leefbaarheid in de benedenstad te verhogen.
Volledig scherm
Het hoofdgebouw van Interleuven zou worden vervangen door een nieuwbouw en ondergronds moet er een parking komen om de leefbaarheid in de benedenstad te verhogen. © Vertommen

De verguisde Bruulparking heeft (bijna) officieel een opvolger: “Nieuwbouw met ondergrondse parking in Brouwersstraat”

LeuvenDe Bruulparking onder het gelijknamige park werd voorgoed begraven toen Groen toetrad tot de nieuwe coalitie in Leuven, maar daarmee was de nood aan parkeerplaatsen in de Benedenstad nog niet ingevuld. De stad ging op zoek naar een alternatief en kwam uiteindelijk uit bij een pand van Interleuven in de Brouwersstraat.

1 reactie

 • Johnny Michiels

  2 maanden geleden
  Als het van het vergeusde groen afhankt gaat iedereen weldra tevoet in Leuven en zijn niet inwoners niet meer welkom wegens geen gemotoriseerd verkeer! De leegloop zal zich verder zetten in de toch al duurste stad om te wonen! Het word tijd dat de groene hypokryten en hun volgers gestopt worden voor altijd en dit over gans Europa!
 1. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 2. Kwaliteitsvol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relanceplan: “We versterken de Leuvense huurpremie”
  PREMIUM
  Leuven

  Kwaliteits­vol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relance­plan: “We versterken de Leuvense huurpremie”

  De stad Leuven maakt 300.000 euro vrij voor de gevolgen van de coronacrisis op de woonmarkt. Zij die het voordien al moeilijk hadden, hebben het vandaag extra moeilijk. Maar ook mensen die door corona (tijdelijk) werkloos zijn, of hun arbeidscontract niet verlengd zagen, kampen met een financieel onzekere situatie. Daarom wordt onder meer de Leuvense huurpremie uitgebreid en krijgt het Woonanker een extra toelage.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"