Leuven kreeg het hard te verduren in WOII maar het verzet tegen de Duitsers bleef duren tot aan de bevrijding van de stad op 4 september 1944.
Volledig scherm
Leuven kreeg het hard te verduren in WOII maar het verzet tegen de Duitsers bleef duren tot aan de bevrijding van de stad op 4 september 1944. © Vertommen

De Slag om Leuven, populairste film ooit bij Cinema Zed, vanaf 26 november op DVD

De historische documentaire ‘De slag om Leuven’ heeft meer dan 6.000 bezoekers naar Cinema Zed gelokt. Een absoluut record en dat vraagt om een lancering op DVD. “De film is de best bezochte ooit in de 18-jarige geschiedenis van Cinema Zed. Nu komt er ook een DVD en die is vanaf 26 november te koop”, klinkt het bij Cinema Zed.

0 reacties

 1. Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organiseren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”
  Oud-Heverlee

  Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organise­ren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”

  Scouts Meerdaal Haasrode organiseert op zaterdag 11 december het eerste Akafé. Akabe staat voor ‘anders kan best’ en de tak ontstond zes jaar geleden om kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking ook de kans te bieden om zich te ontplooien binnen de scouts. “Het doel van het café is geld inzamelen zodat we op het jaarlijkse zomerkamp leuke activiteiten kunnen doen met hen”, vertelt leidster Kato Matthys.
 2. Blauwe Regen en Wilde Bosrank in de Mechelsestraat: indrukwekkende geveltuin op komst aan Leuvense Vismarkt
  Leuven

  Blauwe Regen en Wilde Bosrank in de Mechelse­straat: indrukwek­ken­de geveltuin op komst aan Leuvense Vismarkt

  De Mechelsestraat zal binnenkort nog een stukje groener kleuren. Tegen het hoekgebouw tussen de Mechelsestraat en de Vismarkt legt de stad Leuven een geveltuin van maar liefst 250 vierkante meter aan. Het is een opmerkelijke kers op de taart van de grote vernieuwingswerken in de winkelstraat. “Op dit moment worden de klimkabels en plantenbakken geplaatst”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).
 1. Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve
  Korbeek-Lo

  Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve

  “Behaag je tuin” is een initiatief van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen, gemeenten en de provincie om het gebruik van lokale planten in de tuin aan te moedigen. In totaal 1.046 deelnemers kozen dit jaar voor plantgoed uit eigen streek via de samenaankoop “Behaag je tuin”. Er komen in totaal meer dan 2.400 bomen en 17,4 kilometer hagen, heggen en houtkanten bij. Een waar succes, en dus wordt de duizendste besteller dit jaar in de bloemetjes (of beter: in de fruitbomen) gezet. Het gaat om Guido Rooseleer (65) en Annemie Geldhof (63), twee ex-leerkrachten biologie die een oude zandgroeve achter hun tuin opkochten en omtoverden tot een biodiverse oase van rust in Korbeek-Lo.
 2. Journalist Luc Vanheerentals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartementen maken veel slachtoffers”
  PREMIUM
  Leuven

  Journalist Luc Vanheeren­tals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartemen­ten maken veel slachtof­fers”

  Duur wonen in Leuven…het is een problematiek die steeds groter wordt in de universiteitsstad en velen moeten dan ook noodgedwongen naar elders uitwijken. Tot die conclusie komt journalist Luc Vanheerentals in zijn boek ‘Betaalbaar wonen in Leuven???’. “De prijsstijgingen zijn schrikwekkend. En als je ziet hoeveel betaalbare woningen er het voorbij decennium zijn bijgekomen dan is dat erg weinig”, klinkt het onheilspellend.