Links: clubleden van Moeder Sinjoria in 2020. Rechts: 'Sinjoria Partyboy' die mensen lastigvalt in de Fnac in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: clubleden van Moeder Sinjoria in 2020. Rechts: 'Sinjoria Partyboy' die mensen lastigvalt in de Fnac in Leuven. © RV

“De mannen van belang die ‘zuppen’ en ‘poepen’”: Leuvense mannelijke ‘hoogstudentenclubs’ blijven ondanks Reuzegom vasthouden aan oude gewoonten

Leuven“Onafhankelijke studentenclubs zijn vaak brutaler en rechtser en trekken een ander publiek aan dan faculteitskringen. Ze voelen zich vaak verheven boven andere studenten.” Dat zegt voormalig rector van de KU Leuven Rik Torfs. Wie zijn die clubs die eerstejaarsstudenten behandelen als onderdanen, hoewel ze in 2019 het doopcharter hebben ondertekend? Wij doken in het studentenleven en gingen op zoek naar de ‘schachtentemmers’ en ‘sportführers’.  

 1. Doopschandalen of niet, deze studenten zijn blij met hun kersvers lintje: “Nieuwe vrienden: daarvoor smeren we met plezier eieren in ons haar”
  PREMIUM

  Doopschan­da­len of niet, deze studenten zijn blij met hun kersvers lintje: “Nieuwe vrienden: daarvoor smeren we met plezier eieren in ons haar”

  Afgelopen week stond in veel studentensteden in teken van studentendopen. En ook deze week volgen er nog een resem, net nu er een nieuw doopschandaal is opgedoken aan de ULB. Toch houden de schandaalberichten veel studenten niet tegen. Zes studenten getuigen over hun eerste doopervaring. “Er zijn infosessies georganiseerd zodat we wisten wat te verwachten", klinkt het.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.