Zangeres Luka Cruysberghs uit Wijgmaal
Volledig scherm
PREMIUM
Zangeres Luka Cruysberghs uit Wijgmaal © Zeb Daemen/rv

De lockdown van zangeres Luka Cruysberghs (19): “Mijn mama heeft TikTok ontdekt en dat is de moeite”

Luka Cruysberghs (19) beleeft de lockdown thuis met haar ouders. De Wijgmaalse zangeres zou op dit moment naar Rotterdam vertrekken om met Hooverphonic België te vertegenwoordigen op het Eurosongfestival. Maar door de coronacrisis zijn bijna alle concerten afgelast. “Dit voelt heel raar. Ik begrijp het volledig, maar leuk is anders”. Luka kocht dan maar haar eigen materiaal om thuis liedjes op te nemen. Het overzicht van hoe bekend Vlaams-Brabant de lockdown beleeft, vind je hier.

  1. Bikers ‘Crusaders for Justice’ doneren berg speelgoed aan Leuvense buurtwerkingen: “We willen jongeren op het rechte pad houden”
    PREMIUM
    LEUVEN/DIEST

    Bikers ‘Crusaders for Justice’ doneren berg speelgoed aan Leuvense buurtwer­kin­gen: “We willen jongeren op het rechte pad houden”

    De Leuvense buurtwerkingen kunnen ieder jaar beroep doen op heel wat giften. Tijdens de eindejaarsperiode zijn donaties meer dan welkom om kansarme kinderen en hun ouders een warm eindejaar te geven. Ook de bikers van ‘Crusaders for justice’ uit Diest deden hun duit in het zakje. “We zamelen heel het jaar door speelgoed, kledij en schoolgerief in”, vertelt biker Peter.