Traditioneel staan er op woensdag heel wat files aan het station in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Traditioneel staan er op woensdag heel wat files aan het station in Leuven. © Vertommen

De Lijn zet tot honderd chauffeurs per dag in tijdens Rock Werchter: welke bus neem je best?

WERCHTER/LEUVEN/AARSCHOTVanaf woensdag 13 uur tot en maandag 4 juli 14 uur zijn er pendelbussen van De Lijn om de festivalgangers van en naar de wei te brengen. De Lijn zet hiervoor dagelijks zestig chauffeurs in. Op donderdag - traditioneel de drukste dag - zijn dat zelfs honderd chauffeurs. Het vervoer is inbegrepen in het festivalticket. Hieronder lees je welke bus je het best neemt.

 1. DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizenmarkt in geen enkele Vlaamse centrumstad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?
  PREMIUM
  Leuven

  DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizen­markt in geen enkele Vlaamse centrum­stad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?

  Wonen in Leuven is duur en wie geen financiële hulp krijgt van het thuisfront is er doorgaans aan voor de moeite. Vooral alleenstaanden en jonge kopers zijn de dupe van de uit de pan swingende woningprijzen. Oppositiepartij N-VA dringt alweer aan op maatregelen bij het Leuvense stadsbestuur, al heeft een stad ook maar beperkte middelen om de oververhitte woningmarkt af te koelen. Blijft de vraag: bestaat er wel een wondermiddel? En wat brengt de toekomst voor mensen die hun eigen boontjes moe(s)ten doppen?
 2. Oekraïense tweeling krijgt opvang bij Leuven Chiefs: “Moesten niet enkel hun thuis maar ook hun passie achterlaten”
  PREMIUM
  Leuven

  Oekraïense tweeling krijgt opvang bij Leuven Chiefs: “Moesten niet enkel hun thuis maar ook hun passie achterla­ten”

  Ook de Leuvense Ijshockey Club Chiefs draagt zijn steentje bij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vanaf september verwelkomen ze twee nieuwe leden: de achtjarige tweeling Yvan en Ilya. “Wij bieden hen graag het lidmaatschap en alle materiaal aan. We hebben dat geen twee keer moeten voorstellen. De jongens waren laaiend enthousiast”, vertelt Erwin Lauwerysen, voorzitter van de Chiefs.