De staking bij De Lijn op vrijdag zal zo goed als zeker hinder veroorzaken voor de reizigers.
Volledig scherm
De staking bij De Lijn op vrijdag zal zo goed als zeker hinder veroorzaken voor de reizigers. © Vertommen

De Lijn gaat vrijdag staken en daar kunnen ze in Leuven niet mee lachen: “Zeer ongelukkige timing”

LeuvenOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden en dat is slecht nieuws voor de vele wielerfans die met het openbaar vervoer naar het WK Wielrennen in Leuven willen gaan.

2 reacties

 • Renee Robert

  1 maand geleden
  Net nu we zoveel hinder ondervinden in Leuven! Timing goed gekozen door De Lijn! Kunnen jullie gezellig mee gaan genieten van 't hele gebeuren rond het WK!
 • kurt lambrechts

  1 maand geleden
  Wie werkt, shopt, school gaat of medische verzorging geniet in Leuven blijft de komende dagen gedwongen thuis. Timing staking is dus prima
 1. Hallucinante beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaande brug valt
  Play
  LEUVEN

  Hallucinan­te beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaan­de brug valt

  Een Leuvens gezin is woensdagnamiddag met de schrik vrijgekomen na een bizar incident op een brug aan de Vaartkom in hun thuisstad. Ze reden halverwege de openstaande brug, toen de wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. “We onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken”, zegt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg.
 2. Joyrider die taxi kaapte en agente wilde wurgen riskeert internering: “Blij dat hij zijn zaakjes nu op orde heeft, maar we weten niet wat hem triggert”
  PREMIUM
  LEUVEN/KORTENBERG

  Joyrider die taxi kaapte en agente wilde wurgen riskeert interne­ring: “Blij dat hij zijn zaakjes nu op orde heeft, maar we weten niet wat hem triggert”

  Voor een dertiger uit Leuven is door het openbaar ministerie de internering gevraagd. H. kampte in het verleden al met psychische problemen, maar in maart 2018 sloegen zijn stoppen helemaal door. De man kaapte een taxi, waarmee hij ter hoogte van Kortenberg een zwaar verkeersongeval veroorzaakte. Daarna probeerde hij een agente te wurgen. “Ik kan me alles van die dag niet meer voor de geest halen.”
 3. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.