Mama oehoe met haar drie kuikens blijven veilig in het nest. De vader is dan weer verantwoordelijk voor de aanvoer van voedsel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama oehoe met haar drie kuikens blijven veilig in het nest. De vader is dan weer verantwoordelijk voor de aanvoer van voedsel. © Vertommen

De Leuvense oehoes hebben heuglijk nieuws: “Wellicht slaan de jongen midden juni al hun vleugels uit”

LeuvenToen er begin december vorig jaar een oehoe werd gespot in Leuven verwelkomden de Leuvenaars de grootste uilensoort ter wereld met veel vreugde in hun stad. Niet veel later dook er ook een vrouwtje op en samen heeft het koppeltje nu bijzonder nieuws te melden. “De eieren zijn uitgekomen en Leuven heeft nu een hele uilenfamilie. Ik ben erg trots”, zegt schepen van Dierenwelzijn Thomas Van Oppens (Groen).

0 reacties

 1. B&B’s kunnen aanvragen niet bijhouden voor Rock Werchter: “Zelfs voor volgend jaar al helemaal volgeboekt”
  PREMIUM
  WERCHTER

  B&B’s kunnen aanvragen niet bijhouden voor Rock Werchter: “Zelfs voor volgend jaar al helemaal volgeboekt”

  De bed & breakfasts in de ruime regio zijn tijdens Rock Werchter overbevraagd. Allemaal moeten ze constateren dat ze zelfs al volgend jaar tijdens de festivaldagen volgeboekt zijn. Bij B&B Hanewijkhoeve - de dichtste tegen het festivalterrein - ontvangen ze ieder jaar dezelfde koppels. “We moeten héél veel mensen teleurstellen”, bevestigt Ann Van Loo (49).
 2. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) trekt de stop niet uit Leuven Bad: “Debat krijgt populistisch kantje wanneer de indruk wordt gegeven dat het een soort van Halve Maan aan de Vaartkom zou worden”
  PREMIUM
  Leuven

  Burgemees­ter Mohamed Ridouani (Vooruit) trekt de stop niet uit Leuven Bad: “Debat krijgt populis­tisch kantje wanneer de indruk wordt gegeven dat het een soort van Halve Maan aan de Vaartkom zou worden”

  De N-VA-fractie stelde op de gemeenteraad voor om de spreekwoordelijke stop uit Leuven Bad te trekken na een negatief advies van adviesraad Gecoro maar dat zal niet gebeuren. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) bevestigde dat het wel degelijk de bedoeling is dat Leuven Bad er komt, al blijft de deur wel op een kleine kier staan. “We nemen alle adviezen mee en we zijn niet getrouwd met Leuven Bad want we hebben als stadsbestuur vele katten te geselen”, klonk het.