Aan het Martelarenplein in Leuven hangt al enkele jaren een ANPR-camera en die levert de 'stadskas' heel wat geld op.
Volledig scherm
Aan het Martelarenplein in Leuven hangt al enkele jaren een ANPR-camera en die levert de 'stadskas' heel wat geld op. © Foto Vertommen

De Leuvense ANPR-camera’s: zegen voor verkeersveiligheid of boetevalstrik? De inkomsten voor de stadskassa verdubbelden alvast in 2021...

LeuvenUit cijfers die N-VA fractievoorzitter Zeger Debyser opvroeg, blijkt dat er in 2021 99.153 boetes werden uitgeschreven na overtredingen die niet ontsnapten aan het scherpe oog van de Leuvense ANPR-camera’s. Samengeteld leverde dat ‘de stadskas’ 5,7 miljoen euro op, meer dan dubbel zoveel in vergelijking met 2020. Oppositiepartij N-VA blijft erbij dat de slimme camera’s boetevalstrikken zijn maar het stadsbestuur ziet dat anders.

9 reacties

 • Kristine Delacourt

  1 maand geleden
  Ik woon in de buurt maar kom steeds minder in Leuven. Ik heb geen zin om altijd en overal op mijn hoede te moeten zijn. De sfeer is verziekt. Het plezier is eraf.
 • Kris Roelandts

  1 maand geleden
  En toch blijven te hard rijdende SUVs zonder enig respect voor fietsers en voetgangers de wegen van onze prachtige stad teisteren. De boetes moeten gewoon nog veel hoger om deze criminele wegpiraten, vaak uit gemeenten als Lubbeek en consoorten, hard aan te pakken.
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  Leuven kan bij mij de pot op. Had een bon gekregen voor mijn verjaardag van de inno. Denken ze nu echt dat ik daarvoor ga. Dada. Kan ik elders ook kopen.
 • walter vanwanghe

  1 maand geleden
  Maak Leuven gewoon autovrij met uitzondering voor de bewoners. Betaalbare randparkings met gratis openbaar vervoer naar de stad en terug. Dankzij de groen is rijden met de wagen in de stad immers onbegonnen werk geworden, waar het risico op een boete zeer hoog is. Je gaat best winkelen in de randgemeenten waar je zonder problemen je wagen kan parkeren en waar zich ondertussen mooie handelszaken hebben gevestigd.
 • Kurt Pieters

  1 maand geleden
  Klopt helemaal. Een boeteval is het absoluut. Aan mij verdienen ze niks meer want door deze situatie pas ik voor Leuven