Buurtwinkel 'Exotic World' moet plaatsmaken voor studentenkoten.
Volledig scherm
Buurtwinkel 'Exotic World' moet plaatsmaken voor studentenkoten. © Vertommen

De laatste der Mohikanen: buurtwinkel Exotic World moet plaatsmaken voor studentenkoten

LeuvenVan gedroogde chili’s tot Yu-xiang saus. Exotic World had sinds ‘97 vorige eeuw voor ieder wat wils in de Brusselsestraat. Als een donderslag bij heldere hemel werden de uitbaters enkele maanden geleden op de hoogte gesteld van het plan om het pand om te bouwen tot studentenkoten. Boeken toe voor de lokale supermarkt? Niet als het van de strijdlustige uitbaters afhangt, die op de steun van de buurt kunnen rekenen.  

3 reacties

 • Sabine Vanderbiest

  4 maanden geleden
  Inderdaad.. stad Leuven denkt alleen maar aan studentenkoten. Ook voor gezinnen wordt het onmogelijk om in Leuven iets te kopen. Een schande ook dat het schepencollege bewust achter de uitbater zijn rug vergunningen heeft verleend. Alles draait om geld, is nog maar eens duidelijk. Aangename buurten waar menselijk contact nog bekangrijk is worden van de kaart geveegd. Dikke foei voor Stad Leuven!
 • Sarah Tomboy

  4 maanden geleden
  Deze winkel was top! Ging er altijd mijn dr pepper halen omdat ze vaak nergens in de buurt te vinden was, net zoals de speciale chipsen en nootjes :) Heel spijtig dat ze moeten sluiten!
 • freddy cardoen

  4 maanden geleden
  Iedereen wordt weggepest in Leuven en alles moet wijken voor studentekoten . En wat betreft mensen informeren over bestemmingswijzigingen daar hebben ze in Leuven nog nooit van gehoord . Heb het zelf al mogen ervaren .