Vogelvereniging De Vlaamse Gaai Linter organiseert dit weekend het Provinciaal Kampioenschap Siervogels.
Volledig scherm
PREMIUM
Vogelvereniging De Vlaamse Gaai Linter organiseert dit weekend het Provinciaal Kampioenschap Siervogels. © Foto Bollen

De keuze van onze redactie: deze vijf events mag u dit weekend niet missen

Er staat een verlengd weekend voor de deur. Hoera! Onze redactie helpt je graag verder met vijf tips voor een leuke uitstap. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

0 reacties

 1. De pracht van weleer is bijna terug: “Salons van historisch stadhuis in ere hersteld”
  Leuven
  1

  De pracht van weleer is bijna terug: “Salons van historisch stadhuis in ere hersteld”

  Sinds april zijn er restaurateurs aan het werk in het prachtige stadhuis van Leuven. Deze keer is het de beurt aan de drie bekende salons van het ‘Achterhuys’. “De twee laatste salons richten we opnieuw in zoals in 1905, het laatste salon heeft 1936 als referentieperiode”, zegt schepen van Restauraties Dirk Vansina (CD&V). De restauratie is overigens goed nieuws voor koppels die trouwplannen hebben...
 2. Bromfietser laat zich afleiden door smartphone en botst
  HEVERLEE

  Bromfiet­ser laat zich afleiden door smartphone en botst

  Een bromfietser en de bestuurder van een wagen zijn zondagavond omstreeks half tien gebotst. De 48-jarige bestuurster van de auto reed op de Celestijnenlaan, in de richting van de Tervuursesteenweg. Een 23-jarige bromfietser kwam uit de Egenhovenweg, in de richting van de Celestijnenlaan. Op het kruispunt botsten beide voertuigen tegen elkaar. De bromfietser bloedde aan de rechterhand en had ook pijn aan zijn rechterbeen. Een ziekenwagen bleek evenwel niet nodig. De jongeman vertelde aan de agenten afgeleid geweest te zijn door zijn smartphone.