VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer.
Volledig scherm
PREMIUM
VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer. © Vertommen

De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

LeuvenVoorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.

  1. Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”
    PREMIUM
    Leuven

    Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”

    Toen Johan Van Schaeren (49) als prille twintiger met een aantal gelijkgestemde cinemafielen vzw Fonk uit de Leuvense klei stampte, durfde hij niet dromen van drie bioscoopzalen. Ondertussen heeft Cinema ZED –onderdeel van vzw Fonk- twintig jaar op de teller en passeerden meerdere grote namen de revue, waaronder Michaël R. Roskam en Louis Theroux. “Toen Louis de tweede keer op bezoek kwam, kregen we dreigementen van Scientology”, aldus Johan Van Schaeren.