Theo Vanparijs en Karine Vander Hulst van Poverello. Steeds meer mensen zoeken hulp bij de Leuvense voedselbedeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Vanparijs en Karine Vander Hulst van Poverello. Steeds meer mensen zoeken hulp bij de Leuvense voedselbedeling. © Vertommen

De ‘corona-armen’. Uitbaters voedselbedeling Poverello Leuven vrezen dat er compleet nieuwe groep hulpbehoevenden ontstaat: “De rij wordt hier elke maand langer”

LeuvenDe coronacrisis hakt zwaar in op onze maatschappij en dat merken ze ook bij Poverello Leuven. Die organisatie ziet het aantal mensen dat in financiële problemen komt maand na maand toenemen. Verantwoordelijke Karine Vander Hulst trekt aan de alarmbel. “Als een moeder tegen haar kinderen moet zeggen dat er geen geld is voor eten, dan breekt je hart”, klinkt het.

0 reacties

 1. Leuven lanceert ambitieus actieplan tegen toegenomen dak- en thuisloosheid: “Er bestaat geen wonderoplossing, maar het recht op wonen staat centraal in dit plan”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven lanceert ambitieus actieplan tegen toegenomen dak- en thuisloos­heid: “Er bestaat geen wonderop­los­sing, maar het recht op wonen staat centraal in dit plan”

  De stad Leuven lanceert een actieplan met 90 maatregelen in de strijd tegen dak- en thuisloosheid. Leuven mag dan wel een rijke stad zijn, maar uit de nulmeting in februari 2020 bleek dat een onverwacht hoog aantal mensen geen thuis heeft en een deel zelfs geen dak boven hun hoofd. “Een jaar later ligt er een ambitieus actieplan klaar om dak- en thuisloosheid te voorkomen en te bestrijden”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas