Buurtbewoonster Bie Daems over de nieuwe plannen voor een ondergrondse parking aan park De Bruul in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoonster Bie Daems over de nieuwe plannen voor een ondergrondse parking aan park De Bruul in Leuven. © Vertommen

De Bruul Buurtbewoners slikt Bruulparking 2.0 niet: “Parking Benedenstad is een politiek compromis, nota bene 80 meter verderop in dezelfde straat”

LeuvenNa de kritiek van oppositiepartijen N-VA en PVDA laten nu ook de buurtbewoners van het Bruulpark zich horen over de nieuwe plannen voor een grote parking in de Leuvense benedenstad. “Ze verschuiven de parking 80 meter in dezelfde straat en nu zou dit zogezegd geen probleem zijn? Dit plan is ongeloofwaardig en getuigt van een stuitend gebrek aan visie van het stadsbestuur”, zegt buurtbewoonster Bie Daems.

0 reacties

 1. N-VA ziet steun van Stad Leuven aan Woonzaak als pure symboolpolitiek: “Beter weigering om in te zetten op onderzoek naar fraude bij sociale woningen terugdraaien”
  Leuven
  1

  N-VA ziet steun van Stad Leuven aan Woonzaak als pure symboolpo­li­tiek: “Beter weigering om in te zetten op onderzoek naar fraude bij sociale woningen terugdraai­en”

  Woonzaak is een initiatief van 38 organisaties en pleit voor een rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen. De stad Leuven sluit zich daar graag bij aan, want de universiteitsstad is veruit de duurste centrumstad van Vlaanderen. Dat initiatief stuit op een kritische Lorin Parys van N-VA Leuven. “Met de openlijke steun aan Woonzaak lijkt schepen Corneillie (Groen) haar verantwoordelijkheden af te schuiven naar de Vlaamse overheid”, klinkt het.
 2. Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve
  Korbeek-Lo

  Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve

  “Behaag je tuin” is een initiatief van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen, gemeenten en de provincie om het gebruik van lokale planten in de tuin aan te moedigen. In totaal 1.046 deelnemers kozen dit jaar voor plantgoed uit eigen streek via de samenaankoop “Behaag je tuin”. Er komen in totaal meer dan 2.400 bomen en 17,4 kilometer hagen, heggen en houtkanten bij. Een waar succes, en dus wordt de duizendste besteller dit jaar in de bloemetjes (of beter: in de fruitbomen) gezet. Het gaat om Guido Rooseleer (65) en Annemie Geldhof (63), twee ex-leerkrachten biologie die een oude zandgroeve achter hun tuin opkochten en omtoverden tot een biodiverse oase van rust in Korbeek-Lo.