Op 9 februari om 12u15 is er onder meer een gesprek met muzikant Ronny Mosuse
Volledig scherm
Op 9 februari om 12u15 is er onder meer een gesprek met muzikant Ronny Mosuse © VTM

De Bib Leuven en 30CC zetten Belgische muziek in de spotlights

LeuvenHet afgelopen jaar werd de muzieksector zo goed als volledig unplugged. Met de ‘Week van de Belgische muziek’ – van 8 tot en met 14 februari – verklaren de Bib Leuven en 30CC hun liefde aan muziek van eigen bodem om de zwaar getroffen sector in de spotlights te plaatsen. Op het programma staan online Boekenkamers met Ronny Mosuse en Elise Caluwaerts, een livestream met jazzmuzikante Nabou en heel veel Belgische muziek- én literatuurtips.

 1. Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes 
darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”
  Leuven
  1

  Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”

  Tot vandaag krijgt een patiënt met de diagnose darmkanker weinig tot geen inzicht in het subtype van de tumor. Leuvense darmkankeronderzoekers proberen daar al jaren een mouw aan te passen, in de hoop de behandeling beter op de soort af te stemmen. Nieuw onderzoek van onder meer UZ Leuven dat gebruikmaakte van de gloednieuwe single cell technology 2 ontdekte twee nieuwe subtypes. En dat is hoopvol nieuws. “Over een jaar gaat de diagnose voor het stellen van darmkanker er radicaal anders uitzien.”
 2. Oppositie blijft achter met vragen nadat stad Leuven Milieuadviesraad niet meer wil subsidiëren: “Lange geschiedenis van interne strubbelingen”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Oppositie blijft achter met vragen nadat stad Leuven Milieuad­vies­raad niet meer wil subsidië­ren: “Lange geschiede­nis van interne strubbelin­gen”

  Einde verhaal voor de Milieuadviesraad (MAR) en wel omdat het Leuvense stadsbestuur de stekker uit de subsidies trekt. Vreemde beslissing zou je denken maar volgens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) en milieuschepen David Dessers (Groen) had de stad Leuven geen andere keuze meer. “Je kan daar niet anders dan het label onkundig, amateuristisch en onprofessioneel op plakken”, aldus Ridouani. Ondertussen blijft de oppositie achter met verbazing en meer dan één vraagteken. Heibel in de politieke barak...
 3. Vlaamse zorgambassadeur op ronde in Kessel-Lo: “Achter elke deur een ander verhaal: iedereen heeft soms verzorging nodig.”
  PREMIUM
  Leuven

  Vlaamse zorgambas­sa­deur op ronde in Kes­sel-Lo: “Achter elke deur een ander verhaal: iedereen heeft soms verzorging nodig.”

  Corona zette de zorgsector onder hoogspanning: van de 5000 openstaande vacatures binnen de hele sector staan er maar liefst 400 open bij de thuisverplegers van het Wit-Gele Kruis. Om de uitdagingen het hoofd te bieden en een positief beeld van de job uit te dragen werd voormalig verpleger Candice De Windt aangesteld als Vlaamse Zorgambassadeur. Vandaag ging ze samen met Kristien Swinnen, het afdelingshoofd van Kessel-Lo, de baan op in haar herkenbare wit-gele bolide.