Vrachtwagens rijden zich met de regelmaat van de klok vast onder de Duitse brug op de Aarschotsesteenweg in Wilsele.
Volledig scherm
Vrachtwagens rijden zich met de regelmaat van de klok vast onder de Duitse brug op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. © Vertommen

De 11 werken van Ben Weyts (N-VA): “Enkel nog fietsers onder beruchte Duitse brug E314”

Minister Ben Weyts (N-VA) investeert 60 miljoen euro in elf grote werven op en langs de E314 in de regio Leuven. “We werken aan de weg, naast de weg, boven de weg én onder de weg”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit. Opmerkelijk gegeven: de ‘traditie’ van vrachtwagens die zich vastrijden onder de Duitse brug zou vanaf 2022 voltooid verleden tijd moeten zijn…

3 reacties

 • Andre Dourée

  3 jaar geleden
  Als buurtbewoner ken ik de situatie al 30 jaar. Als aannemer was het volgens mij sinds de aanleg van de autostrade een kleine investering om de "zijweg" berijdbaar te maken.
 • ivo torfs

  3 jaar geleden
  En die brug voor de "zijweg" ligt daar al enkele jaren voor niets, alleen wordt die af en toe eens leeggepompt.
 • Sam Valkenborgs

  3 jaar geleden
  Strak plan. Hoeveel vrachtwagen zich daar al vastgereden hebben is niet te tellen.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Buurtbewoners zien projectvoorstel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtverkeer voor onze deur, 30 jaar lang”
  PREMIUM
  Huldenberg

  Buurtbewo­ners zien project­voor­stel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtver­keer voor onze deur, 30 jaar lang”

  Een nieuw projectvoorstel met bijhorende informatievergadering en veel beloften om de buurtbewoners gerust te stellen, heeft niet mogen baten voor nv De Kock. Die laatste wil zandgroeve Kerkeveld opnieuw exploiteren, maar vooral de overlast die het vrachtverkeer zou veroorzaken is een doorn in het oog van actiecomité Kerkeveld. “Een honderdtal vrachtwagens per dag in smalle rustige straten, zonder fietspad, met gevaarlijke bochten... onmenselijk”, vertelt Peter Singulé.