Lies Corneillie, voorzitter van AGSL, aan de ingang van de Davé-site in Leuven.
Volledig scherm
Lies Corneillie, voorzitter van AGSL, aan de ingang van de Davé-site in Leuven. © Stad Leuven

Davé-site in Riddersstraat wordt nieuw wapen in strijd tegen onbetaalbaar wonen: “Bijzonder veel potentieel, omwille van ligging en grootte”

LeuvenDe Davé-site in de Riddersstraat in Leuven gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De bekende groente- en fruitwinkel blijft de komende tijd actief in de loods maar de andere gebouwen worden een wapen in de strijd tegen onbetaalbaar wonen. “Het AGSL zal de site de komende jaren een nieuwe invulling geven en er onder meer betaalbare en kwalitatieve huurwoningen realiseren”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).

1 reactie

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Ik heb in mijn jonge jaren nog in de Ridderstraat gewoond. De ingang was in de ridderstraat en de tuin in de fonteinstraat. Toen was er nog een beenhouder en groentewinkeltje. Dat was ook den al. Maar je kon met uw wagen wel gemakkelijk uit de stad geraken, wat nu een ramp is. Is ook een rosse buurt geworden.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.