Abd Marouf aan zijn zaak Dar Za in de Diestsestraat in Leuven.
Volledig scherm
Abd Marouf aan zijn zaak Dar Za in de Diestsestraat in Leuven. © Vertommen

Dar Za is de nieuwe falafelspeciaalzaak in Leuven: “Gezond, dagvers en bijna volledig veganistisch”

LeuvenAlfalfa, Falafel Top en nu Dar Za: Leuvenaar Abd Marouf zit niet stil en opent zijn derde speciaalzaak in falafel in de Diestsestraat. De concurrentie van zijn beste vriend, die Falafel Top overneemt, neemt hij er met plezier bij. “Dat komt de klanten alleen maar ten goede”, vertelt de trotse zaakvoerder.

 1. Een gratis prentenboek voor kinderen uit kwetsbare gezinnen: “Meer dan de helft van de klanten schonk ook minstens één exemplaar aan een kwetsbaar kind”
  Leuven

  Een gratis prenten­boek voor kinderen uit kwetsbare gezinnen: “Meer dan de helft van de klanten schonk ook minstens één exemplaar aan een kwetsbaar kind”

  In april ging in Vlaanderen de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ van start. Meer dan 1.000 boekhandels boden een speciale editie van het populaire kinderboek ‘Max en de Maximonsters’ aan voor 2,5 euro. De Leuvense boekhandel De Kleine Johannes ging voor het vijfde jaar op rij nog een stapje verder en gaf het boek cadeau aan meer dan 230 kinderen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Kunstencentrum STUK in Leuven heeft grote plannen: “We gaan hele tijd op slot voor verbouwingen”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstencen­trum STUK in Leuven heeft grote plannen: “We gaan hele tijd op slot voor verbouwin­gen”

  Vanaf 15 november gaan de STUK-zalen en STUKcafé in de Naamsestraat een hele tijd op slot voor verbouwingen. “In oktober 2022 openen we opnieuw de deuren voor kunstenaars en publiek. STUK zal dan een nog inclusievere en warmere plek zijn en dat laatste mag je ook letterlijk nemen want duurzaamheid en energiebesparing staan centraal in de plannen”, vertelt STUK-directeur Steven Vandervelden.
 2. Romo (OHL) aan de beterhand na incident op Standard, keeperstrainer Verbist grapt: “Of ik Rafa nog gehoord heb? Ja, maar hij mij niet”
  Voetbal 1A

  Romo (OHL) aan de beterhand na incident op Standard, keepers­trai­ner Verbist grapt: “Of ik Rafa nog gehoord heb? Ja, maar hij mij niet”

  Het incident net voor affluiten tegen Standard zindert nog na bij OHL. Na de late gelijkmaker ontplofte een voetzoeker vlak naast het oor van doelman Rafael Romo. Twee dagen na die luide knal gaat het gelukkig al beter met de Venezolaan. Een gesprek met keeperstrainer Bram Verbist, die dagelijks met hem werkt: “Rafa is een echte levensgenieter.”
 3. Leuven brengt studenten in contact met vrijwilligerswerk op ‘Engagement zkt student’
  Leuven

  Leuven brengt studenten in contact met vrijwilli­gers­werk op ‘Engagement zkt student’

  Van 18 tot 24 oktober wordt er in Leuven voor de derde keer Engagement zkt student georganiseerd. Met dit initiatief wil men studenten vertrouwd maken met de vele ervaringen die vrijwilligerswerk hen biedt. Tegelijk krijgen Leuvense verenigingen een forum om vrijwilligers te werven. “Studenten vormen een enorme meerwaarde voor het sociale weefsel van onze stad, en met dit initiatief kunnen ze ontdekken hoe ze zich als vrijwilliger kunnen inzetten”, vertelt schepen Bieke Verlinden.