Provinciegouverneur Jan Spooren.
Volledig scherm
Provinciegouverneur Jan Spooren. © Vertommen

Dan toch geen nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Vlaams-Brabant: “Tijdelijk nooddorp zou te veel geld kosten”

Vlaams-BrabantEr komt dan toch geen nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Vlaams-Brabant. Dat meldt gouverneur Jan Spooren (N-VA). Eerder werden er nog vier locaties in de provincie onderzocht waar mogelijk een nooddorp kon worden opgericht, maar geen van de vier bleek echt geschikt.

 1. Onze man volgt een dag praktijkopleiding bij De Lijn: “Voorruitsproeiervloeistof. Dat is dus een echt woord hé!”
  PREMIUM
  Leuven

  Onze man volgt een dag praktijkop­lei­ding bij De Lijn: “Voorruit­sproei­er­vloei­stof. Dat is dus een echt woord hé!”

  Leerkrachten, verplegers, opvoeders. Maar ook aan buschauffeurs is een groot tekort. Dit jaar stoomde vervoersmaatschappij al 660 aspirant-chauffeurs klaar voor een leven op de baan tijdens een zes weken durende opleiding, en volgend jaar mikt De Lijn zelfs op 800 nieuwe rekruten. In Stelplaats Leuven Noord reden Anke Breyssem (25) en Sasa Gorelov (42) voor het eerst met een bus. Onze man mocht ook plaatsnemen achter het servostuur.
 2. Containerpark Bierbeek wordt EcoWerf-recyclagepark: “Brengt heel wat voordelen met zich mee”
  Bierbeek

  Container­park Bierbeek wordt Eco­Werf-recyclage­park: “Brengt heel wat voordelen met zich mee”

  Het containerpark van Bierbeek heeft na een sluiting van drie weken haar deuren opnieuw geopend als EcoWerf-recyclagepark. “Als landelijke gemeente krijgen we alsmaar meer taken,” zegt burgemeester van Bierbeek Johan Vanhulst, “Bierbeek gaat daarom voor de uitbating van het recyclagepark beroep doen op de jarenlange ervaring en de goede structuur van EcoWerf, de intercommunale samenwerking met andere gemeenten.”
 3. Het Makersloket brengt 28 makers samen tijdens kerstperiode: “Gezien geschiedenis van Huis Delsart de ideale locatie voor lokale originele cadeaus”
  Leuven

  Het Makerslo­ket brengt 28 makers samen tijdens kerstperio­de: “Gezien geschiede­nis van Huis Delsart de ideale locatie voor lokale originele cadeaus”

  Wie nog op zoek is naar een leuk cadeau moet zeker eens binnenspringen in het voormalige Huis Delsart op de Bondgenotenlaan. Zopas opende Het Makersloket een pop-up in het pand waar de overleden Martine Delsart (64) decennialang met veel succes lederwaren verkocht. “We verzamelen 28 lokale makers onder één dak”, vertelt Sofie Darche van Het Makersloket.