Oprichters Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux maken de app beschikbaar in Leuven.
Volledig scherm
Oprichters Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux maken de app beschikbaar in Leuven. © Vertommen

cPark voorkomt parkeerboete

LEUVENDe populaire applicatie cPark is na succesvolle lanceringen in Brussel en Antwerpen nu ook beschikbaar in Leuven. Op twee maanden tijd telt de app al meer dan 50.000 gebruikers en dat aantal zal nog stijgen want de app voorkomt dat je een parkeerboete krijgt.

  1. Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersysteem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)
    Leuven

    Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersys­teem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)

    Er zijn problemen met de borden die het aantal plaatsen weergeven in de Leuvense ondergrondse parkings. Tot die conclusie komt oppositiepartij N-VA nadat de proef op de som werd genomen. “Volgens de informatie op de borden langs de weg zou er geen plaats zijn maar de parking in kwestie was zo goed als leeg”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers. Schepen David Dessers erkent de problemen en laat weten dat het om een fout in de software gaat.