Oprichters Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux maken de app beschikbaar in Leuven.
Volledig scherm
Oprichters Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux maken de app beschikbaar in Leuven. © Vertommen

cPark voorkomt parkeerboete

LEUVENDe populaire applicatie cPark is na succesvolle lanceringen in Brussel en Antwerpen nu ook beschikbaar in Leuven. Op twee maanden tijd telt de app al meer dan 50.000 gebruikers en dat aantal zal nog stijgen want de app voorkomt dat je een parkeerboete krijgt.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Zit de mix fout in de Leuvense middenstand? “Minder winkels, meer fastfood. Zo hou je de stad niet aantrekkelijk”
  PREMIUM
  Leuven

  Zit de mix fout in de Leuvense midden­stand? “Minder winkels, meer fastfood. Zo hou je de stad niet aantrekke­lijk”

  Het aanbod aan handelszaken in Leuven moet diverser. Dat zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA). “Vooral de toename van fastfoodzaken is negatief voor de sector”, klinkt het. Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) erkent de problematiek en wijst zelf ook naar de concentratie van kapperszaken in de Brusselsestraat. “We willen wel op de rem staan, maar dan moeten we de wet aan onze kant hebben.”