Ook in de Naamsestraat in Leuven werd al een teststraat georganiseerd. Vanaf 15 november kan je in het Pauscollege terecht voor een coronatest.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in de Naamsestraat in Leuven werd al een teststraat georganiseerd. Vanaf 15 november kan je in het Pauscollege terecht voor een coronatest. © Vertommen

Coronatestcentrum aan OH Leuven sluit de deuren: twee bestaande centra breiden testcapaciteit uit in Oost-Brabant

LeuvenHet voorbije anderhalf jaar konden inwoners van Oost-Brabant terecht in de coronapost aan voetbalclub OH Leuven voor een coronatest. Eind deze week sluit dat testcentrum de deuren. In de plaats zetten twee bestaande testcentra hun deuren verder open met een hogere testcapaciteit tot gevolg. Voor alle duidelijkheid: testen gebeurt enkel op afspraak en enkel indien je in het bezit bent van een activatiecode.

0 reacties

 1. Vaccinatiecentrum in Leuven is klaar voor derde prik: “We kunnen tot 2.500 vaccins per week zetten”
  PREMIUM
  Leuven

  Vaccinatie­cen­trum in Leuven is klaar voor derde prik: “We kunnen tot 2.500 vaccins per week zetten”

  Het Leuvense vaccinatiecentrum vond nieuw onderdak in Kinepolis in de Bondgenotenlaan en is nog niet van plan om de deuren snel te sluiten. Met de veelbesproken derde prik voor 65-plussers in het vooruitzicht zou dat ook geen optie zijn voor Eerstelijnszone Leuven. “Door de komst van het WK Wielrennen moesten we de Brabanthal verlaten en bij de keuze voor Kinepolis anticipeerden we al op de derde prik”, zegt voorzitter Bart Tirez.
 1. Mohamed Ridouani na overlegcomité en nieuwe coronamaatregelen: “Situatie nauwlettend in de gaten houden, maar momenteel geen reden tot grote ongerustheid.”
  Leuven

  Mohamed Ridouani na overlegco­mité en nieuwe coronamaat­re­ge­len: “Situatie nauwlet­tend in de gaten houden, maar momenteel geen reden tot grote ongerust­heid.”

  Het Overlegcomité heeft dinsdag maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te perken. Leuven houdt, samen met de experts uit de eerstelijnszone en de ziekenhuizen, de situatie nauwgezet in het oog en zal verder inzetten op testing en vaccinatie. “91% van de inwoners ouder dan 12 jaar in Leuven is volledig gevaccineerd”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Als we kijken naar de ziekenhuisopnames, zien we dat er vooral niet-gevaccineerde mensen terecht komen.”
 2. Kunstencentrum STUK keert noodgedwongen terug naar Manhattan: “Verbouwingen op volle toeren maar vertraging is soms onvermijdelijk”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstencen­trum STUK keert noodgedwon­gen terug naar Manhattan: “Verbouwin­gen op volle toeren maar vertraging is soms onvermijde­lijk”

  Kunstencentrum STUK weer terug naar de iconische Manhattan aan de Vaartkom. Eerder resideerde de bekende Leuvense cultuurspeler al met Studio STUK in de voormalige megadancing omdat de verbouwing in de thuisbasis in de Naamsestraat vertraging opliepen. Helaas is dat opnieuw het geval: “Door nieuwe vertragingen kunnen we inderdaad nog even geen publiek ontvangen in STUK”, klinkt het.