Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Deleu

Contactverbod voor man die buurvrouw bespiedt

LEUVENEen man uit Leuven heeft opschorting van straf gekregen voor voyeurisme. Vorig jaar bespiedde Gérald L. meermaals zijn buurvrouw. Daarvoor moest hij toeren uithalen, maar hij werd uiteindelijk betrapt door de politie.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Birgitt Peeters (24) rijdt met Leuvense zonnewagen door de Sahara: “Het Marokkaanse verkeer wordt een bijkomende uitdaging”
  PREMIUM
  Leuven/Holsbeek

  Birgitt Peeters (24) rijdt met Leuvense zonnewagen door de Sahara: “Het Marokkaan­se verkeer wordt een bijkomende uitdaging”

  Birgitt Peeters (24) uit Holsbeek neemt volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maakt de pilote deel uit van het Agoria Solar Team, het studententeam van de KU Leuven dat afgelopen jaar werkte aan het ontwerp van een gloednieuwe zonnewagen. “Tijdens de Solar Challenge Morocco leggen we op vijf dagen tijd 2.500 kilometer af. Ik ben erg benieuwd”, klinkt het.