Zwembad Sportoase in Leuven.
Volledig scherm
Zwembad Sportoase in Leuven. © Vertommen

Commotie over vrouw die borstvoeding geeft in zwembad van Sportoase

Er heerst discussie op sociale media nadat een redder van het Leuvense zwembad Sportoase een vrouw had verboden om borstvoeding te geven in het water. “Kan niet omwille van veiligheids- en hygiënische redenen. Daarom is gevraagd om dit op een meer discrete plaats te doen”, zo klinkt het bij Sportoase.

149 reacties

 • Rudy Deglain

  2 jaar geleden
  Is iedereen echt zot aan t worden ofzo? Als iedereen alles aan de rand van een zwembad gaat doen wat puur natuur is staan we er mooi op. Bekijk even de volgende voorbeelden: uw behoefte doen, kinderen maken,eten,drinken........ Zotter gaat het niet worden denk ik. Dus de mensen die dergelijke zaken goedkeuren: ga naar de dokter en laat u aub behandelen want uw gedrag is primitief.
 • Michel Mieske

  2 jaar geleden
  Ben het met Yves Van Rossem eens. Ik denk dat juist vrouwen die dat zo (extreem) in de openbaarheid doen altijd een statement willen maken. Ja het is ook de normaalste zaak van de wereld. Maar dat is naar de toilet gaan ook en daarvoor kiezen we ook voor enige discretie. Of het aanstootgevend is bepaal je niet zelf (of de politiek), maar lijkt me iets maatschappelijks: met een ontblote borst rondlopen is wel aanstootgevend, maar zodra er een baby aan hangt niet meer?
 • Mario Tersago

  2 jaar geleden
  @ Marina Nelissen, wel het ligt vermoedelijk iets delicater.. Het zwembad heeft verwezen naar de regels inzake hygiëne (en terecht), om dit wettelijk te kaderen en discussie te vermijden. Mocht deze vrouw op een bank hebben gezeten aan de kant van het zwembad, was het een moreel debat. In mijn ogen eveneens ontoelaatbaar, maar dan had het zwembad mogelijk een rechtzaak aan hun been.
 • Yves Van Rossem

  2 jaar geleden
  Borstvoeding is inderdaad de meest normale zaak ter wereld ... echter zonder u even af ... Sex is ook de meest normale zaak ... maar daarom doe het het nog niet zomaar in een zwembad. Enige discretie kan geen kwaad ...
 • Maurice Keukelaers

  2 jaar geleden
  Borstvoeding is de meest normale zaak ter wereld maar moet je dit doen op de trappen van het peuterbad. Sommigen plassen ook wel eens stiekem in het water maar toch niet vanop de wipplank.
 1. “‘Hoe loopt dit af?’ Ik zag een tijd geen uitweg meer.” Uitbater Karim Benjelloun openhartig over de hel van maandenlange sluiting
  PREMIUM
  Leuven
  2

  “‘Hoe loopt dit af?’ Ik zag een tijd geen uitweg meer.” Uitbater Karim Benjelloun openhartig over de hel van maandenlan­ge sluiting

  De stad Leuven gaat fors investeren in het mentaal welzijn van de horeca-uitbaters en dat is geen dag te vroeg. De spreekwoordelijke metertjes gaan diep in het rood, niet enkel financieel maar ook mentaal. Cafébaas Karim Benjelloun van Plaza op de Oude Markt kan ervan meespreken, want de voorbije maanden ging hij door een diep dal. “Het leek alsof ik in een vliegtuig zonder piloot zat, op weg naar nergens”, aldus Karim.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?