Het filmpje uit Leuven dateert van 12 augustus, rechts screenshots van de chatgesprekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het filmpje uit Leuven dateert van 12 augustus, rechts screenshots van de chatgesprekken. © JSL

Chatgroep met 600 leden heeft maar één doel: jonge holebi’s in elkaar slaan, filmen en de beelden delen

De video die vorige week opdook en die laat zien hoe jongeren twee slachtoffers bedreigen en in elkaar slaan, blijkt deel uit te maken van een groter geheel. De beelden zijn afkomstig uit een chatgroep. De leden, vooral Tsjetsjenen, verheerlijken er geweld met honderden filmpjes en gaan online ook op zoek naar mensen die in hun ogen een pak slaag verdienen. Vooral holebi’s komen in hun vizier terecht. Enkele uren na publicatie van dit artikel werd de Telegram groep van ‘Criminal System’ verwijderd.

 1. Duizendtal aanvragen van Leuvenaars voor alternatieve parkeerplaats: “Vooral parking Vaartkom en Minckelersparking zijn populair”
  PREMIUM
  Leuven

  Duizendtal aanvragen van Leuvenaars voor alternatie­ve parkeer­plaats: “Vooral parking Vaartkom en Minckelers­par­king zijn populair”

  Gaan er wel voldoende alternatieve parkeerplaatsen voor Leuvenaars tijdens het WK Wielrennen? Die vraag stelden velen zich en oppositiepartij N-VA vreesde er zelfs voor. Uiteindelijk blijkt het allemaal nogal mee te vallen want tot op heden kreeg de stad Leuven iets meer dan duizend aanvragen van inwoners. “De meeste aanvragen komen van bewoners met een bewonerskaart”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V).
 2. Na heropening café Allee nu ook nieuw Japans restaurant Yammi Yammi op Oude Markt: “Langste toog raakt stilaan weer opgeblonken”
  PREMIUM
  Leuven

  Na heropening café Allee nu ook nieuw Japans restaurant Yammi Yammi op Oude Markt: “Langste toog raakt stilaan weer opgeblon­ken”

  Op de Oude Markt in Leuven opende zopas Yammi Yammi de deuren. Dat is een Japans restaurant dat ook een vestiging heeft in de Overpoortstraat in Gent. Op zich geen wereldnieuws, maar het is wel opvallend dat de Oude Markt amper nog leegstand heeft na de bijzonder zware coronaperiode. “We kijken de toekomst hoopvol tegemoet en voorlopig blijven we gespaard van faillissementen en leegstand”, zegt Erik De Rop van Vzw Oude Markt.