Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Thinkstock

Cashgeld en juwelen gestolen tijdens inbraak

LEUVENOnbekenden hebben afgelopen weekend ingebroken in een woning in de Jozef Wautersstraat in Kessel-Lo. 

 1. Krakende studenten moeten pand woensdag definitief verlaten: “Zonde, want samen met de buurt hadden we nog mooie dingen kunnen doen”
  PREMIUM
  1

  Krakende studenten moeten pand woensdag definitief verlaten: “Zonde, want samen met de buurt hadden we nog mooie dingen kunnen doen”

  Halverwege februari bliezen twee twintigers nieuw leven in een vervallen herenwoning in Winksele, die al sinds het begin van de eeuw niet werd bewoond. Door de woning te kraken kaartten de studenten de hoge kotenprijzen en de grote leegstand aan, waarbij ze zelfs konden rekenen op de sympathie van de buurt. Daar komt nu heel snel een einde aan: de jongedames ontvingen het bevel de woning tegen woensdag te verlaten.
  Herent
 2. 685 euro voor studentenkot waar het binnenregent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  685 euro voor studenten­kot waar het binnenre­gent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  Amélie Clamot studeert Taal- en Letterkunde en huurt een kot van de beruchte familie Appeltans, die in Leuven voor de rechter moet verschijnen. Amélies huur is gestegen naar 685 euro per maand. Daarvoor krijgt ze een kot met heel wat gebreken. Zo zit de trap los, werkt de bel niet en is de wifi niet stabiel. Maar als het regent, is er een groter probleem. “Als het heel hard regent, lekt het plafond. Maar ook als mijn kotgenoot boven mij te lang in de douche staat, druppelt het hier binnen”, vertelt Amélie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook ongewenst bezoek. “Ik hoorde plots geritsel en toen bleek dat er hier muizen zaten.”
 3. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.