De campagne moet mensen bewust maken van de gevaren die fake news inhoudt voor een gezonde democratie.
Volledig scherm
De campagne moet mensen bewust maken van de gevaren die fake news inhoudt voor een gezonde democratie. © Vertommen

Campagne tegen fake news in bib Leuven: ‘Nee tegen nonsens’

Met de slogan ‘Nee tegen nonsens’ is zopas een campagne tegen fake news gelanceerd in de bibliotheek van Leuven. Met deze campagne vraagt Europahuis Ryckevelde aandacht voor het fenomeen. Voorbijgangers werden op de proef gesteld door twee artikels te beoordelen op hun echtheid.

0 reacties

 1. Eerste proefboring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”
  Leuven

  Eerste proefbo­ring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”

  Marie Thumas, de historische conservenfabriek met uitzicht op de Vaart, daverde even op haar grondvesten. Stad Leuven en projectontwikkelaar Revive hebben de ambitie de site om te bouwen tot een volwaardig stadsdeel met ruimte voor winkelen, werken en wonen, dat bovenal duurzaam moet zijn. Met dat doel voor ogen deden Kelvin Solutions en ECoOB vandaag de eerste proefboring van wat een volwaardig warmtenet moet worden dat op termijn kan uitgebreid worden naar de rest van de stad: een primeur in Vlaanderen. “Dit is de toekomst: als Poetin het weer eens in zijn hoofd krijgt hoeft Marie Thumas de gevolgen niet te dragen.”
 2. HOPVILLE Bierfestival strijkt neer in Diest: livemuziek, proeven van 80 unieke biersoorten, lekker eten en... koken met Cara pils
  PREMIUM
  Diest

  HOPVILLE Bierfesti­val strijkt neer in Diest: livemuziek, proeven van 80 unieke biersoor­ten, lekker eten en... koken met Cara pils

  Tijdens het Hopville Bierfestival in Diest was het dit weekend genieten van lekker eten, livemuziek en de lekkerste bieren van dit moment. Dankzij verschillende workshops, brouwerijbezoeken, proeverijen deden bezoekers zich tegoed aan meer dan 80 unieke biersoorten. Een schot in de roos voor de organisatie die er met succes een fantastisch weekend voor jong en oud van maakte. Wij gingen poolshoogte nemen en een kookworkshop volgen waar menig bierliefhebber toch zijn bedenkingen bij heeft. Maar is dat wel terecht?