Wim Poppe van café Gitan in Kessel-Lo.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Poppe van café Gitan in Kessel-Lo. © Vertommen

Cafébaas in beroep vrijgesproken voor ‘misdadige Leffe’: “Éindelijk heeft er eens iemand geluisterd”

Leuven/Kessel-LoIn juni 2020 schonk cafébaas Wim Poppe een Leffe uit voor een toevallige passant die honderd euro doneerde, terwijl zijn zaak Gitan in Kessel-Lo enkel open mocht zijn voor takeaway. Die traktatie kwam hem duur te staan: drie maanden cel met uitstel en een geldboete van 2.000 euro kreeg de cafébaas opgelegd. In beroep haalt Poppe nu toch zijn slag thuis.

4 reacties

 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Een overdreven straf voor een kleine overtreding. Blij dat hij vrijgesproken is. Maar het toont nogmaals aan dat rechters niet objectief zijn en een beetje met het geld van de belastingbetaler smijten. Kwestie van job zekerheid te creeren voor hun.
 • Frans Lathouwers

  1 jaar geleden
  Erg. De mens was duidelijk in overtreding. Dit soort creatief regelomzeilen mag dan wel een nationale sport geworden zijn, maar er mag wel eens kortere mette mee gemaakt worden. Hou je gewoon aan de regels. Niet door de letter te omzeilen, maar door de geest te respecteren. Hopelijk zien andere malafiden dit niet als een vrijgeleide.
 • Guy Dupont

  1 jaar geleden
  Proficiat voor die man. En goed dat hij zijn been stijf gehouden heeft! Voorzichtig kun je nu zeggen dat er toch "recht" is; alhoewel diende hiervoor in beroep te gaan. xx euro advocaat kosten. Wel wraakroepend en bewijs dat veel rechters "wereldvreemd" zijn.
 • Rita Van Hauwermeiren

  1 jaar geleden
  Heel blij voor de cafébaas. Een onterechte zware sanctie. Dit was wraakroepend!