Cafébaas Gie Raeymaekers bij de wielertrui van Leuven Central.
Volledig scherm
Cafébaas Gie Raeymaekers bij de wielertrui van Leuven Central. © Vertommen

Café Leuven Central is hotspot voor wielerfans: “Speciale wielertrui laten maken voor WK Wielrennen”

LeuvenWie een stoel weet te bemachtigen op het terras van het bekende Leuvense café Leuven Central aan het Margarethaplein zit goed voor de koers. Het parcours maakt er een scherpe bocht en dat maakt een passage van het peloton best indrukwekkend. “We zijn klaar voor zondag”, zegt uitbater Gie Raeymaekers.

0 reacties

  1. Jef ‘Poeterke’ Scherens werd in Leuven ‘Poeske’ dankzij de Leuvense Stoempersclub: “Ik was 9 jaar toen ik live op de radio hoorde dat Jef wereldkampioen was geworden”
    PREMIUM
    Leuven

    Jef ‘Poeterke’ Scherens werd in Leuven ‘Poeske’ dankzij de Leuvense Stoempers­club: “Ik was 9 jaar toen ik live op de radio hoorde dat Jef wereldkam­pi­oen was geworden”

    Zondag is het aan thuisrijder Jasper Stuyven om zich te tonen aan de Leuvenaars, maar als het op wereldtitels aankomt blijft Jef ‘Poeske ‘ Scherens toch de Leuvense wielerheld bij uitstek. Liefst zeven keer kroonde hij zich tot de beste van de wereld in de zuivere spurt op de wielerbaan. Louis Tobback was toen negen jaar jong en zat gekluisterd aan de radio. “Zo volgden de mensen in 1947 de koers. Je kan je dat nu niet meer voorstellen”, klinkt het.