In café De Libertad in de Muntstraat wordt er geen gas meer gebruikt en voor in het hotel in aanbouw boven de bekende kroeg geldt hetzelfde.
Volledig scherm
PREMIUM
In café De Libertad in de Muntstraat wordt er geen gas meer gebruikt en voor in het hotel in aanbouw boven de bekende kroeg geldt hetzelfde. © Vertommen

Café De Libertad is één van de 100 gerenoveerde gebouwen in Leuven: “Mede dankzij project ELENA geen sprake meer van gas. Hier regeert de zon”

LeuvenHet kostte meer dan 50 miljoen euro, maar tussen eind 2017 en mei 2021 werden liefst 100 Leuvense gebouwen milieubewust gerenoveerd. Eén van de deelnemers aan project ELENA is café Libertad in de Muntstraat waar van gas geen sprake meer is en dat zal ook het geval zijn voor het hotel dat momenteel boven de legendarische kroeg wordt gebouwd. “We rekenen op onze zonnepanelen voor het energieverbruik”, zegt uitbater Rikky Evers.

2 reacties

  • mutley dastardly

    1 jaar geleden
    Op zonnepanelen rekenen in de winter? Hoe zot kunt ge zijn. Er is geen terugdraaiende teller meer trouwens! Dat krijg je nooit maar dan ook nooit rendabel. Weer zo'n groene nep-maatregel waarvan de opbrengst niet gehaald zal worden. Wanneer heb je energie nodig? 's nachts. Dus investeren in isolatie en windenergie had misschien beter geweest - en dan nog wat zon erbij - voor het verbruik van overdag.
  • Piet Mastur

    1 jaar geleden
    Schitterend !!! blij dat onze legendarische kroeg terug open is en de oude indeling gebleven is !!! Tot binnenkort !