Schepen Mohamed Ridouani biedt ook zijn diensten aan.
Volledig scherm
Schepen Mohamed Ridouani biedt ook zijn diensten aan. © Foto Vertommen

Buurtwerk 't Lampeke lanceert fietstaxi

LEUVENBuurtwerk 't Lampeke in de Ridderstraat is begaan met het milieu en maakt werk van een gezondere stad. Dat doen de vele vrijwilligers meer concreet door een fietstaxi te lanceren.

 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 1. Buurt haalt slag thuis: groot waterproductiecentrum komt niet in open ruimte Meerbeek, maar wel in buurgemeente
  PREMIUM
  Meerbeek/Bertem

  Buurt haalt slag thuis: groot waterpro­duc­tie­cen­trum komt niet in open ruimte Meerbeek, maar wel in buurgemeen­te

  De Watergroep zal dan toch geen groot waterproductiecentrum voor zacht water op Den Tomme in Meerbeek bouwen, maar wel naast de site van de federale politie aan het op- en afrittencomplex van Bertem. En dus halen de bewoners van Den Tomme, die zich samen met andere inwoners van Meerbeek in een actiecomité verzameld hadden, opgelucht adem. “We hebben de open ruimte gered”, klinkt het.
 2. Stad Leuven schrapt verbod op CBD-winkels die legale cannabisproducten verkopen: “Reglement niet afdwingbaar”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven schrapt verbod op CBD-win­kels die legale cannabis­pro­duc­ten verkopen: “Reglement niet afdwing­baar”

  Het Leuvense stadsbestuur schrapt op eigen initiatief het verbod op CBD-winkels op minder dan een kilometer van een school. CBD-shops zijn handelszaken die producten met een legale hoeveelheid cannabis verkopen. Ze verdwenen in juni 2020 uit het straatbeeld in hartje Leuven maar zijn nu weer toegelaten. “De Raad van State heeft gelijkaardige reglementen in Hasselt en Mechelen vernietigd”, aldus burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).