Kinderwerking De Kettekeet in Sint-Maartensdal
Volledig scherm
Kinderwerking De Kettekeet in Sint-Maartensdal © Vertommen

Buurtcentra lanceren indrukwekkend zomerprogramma: “Nieuwe kansen en ruimte om elkaar te ontmoeten”

LeuvenDe Leuvense buurtcentra trappen de zomer af met een indrukwekkend programma van meer dan honderd leuke en coronaveilige activiteiten. Op het programma staan onder andere filmvoorstellingen, uitstapjes naar leuke locaties in Vlaanderen, eetdagen en workshops.

 1. Fonske trekt cape aan voor strijd tegen mensenhandel: “Een groot deel van de slachtoffers blijft onder de radar”
  PREMIUM
  Leuven

  Fonske trekt cape aan voor strijd tegen mensenhan­del: “Een groot deel van de slachtof­fers blijft onder de radar”

  Fonske op het Rector De Somerplein is vandaag gehuld in een blauw doek met een blauw hart. Leuven vraagt hiermee aandacht voor de problematiek van mensenhandel en geeft zo ruchtbaarheid aan de Werelddag tegen Mensenhandel. “We willen mensen sensibiliseren en tot actie inspireren om deze praktijken te helpen stoppen", zegt schepen van Mondiaal Beleid Lies Corneillie (Groen).
 2. Proces-verbaal voor illegale boskap en buurt die in het harnas kruipt, maar Herents schepen laat zich niet uit het lood slaan: “Pop-upzomerbar komt er. Sowieso”
  PREMIUM
  Herent

  Pro­ces-ver­baal voor illegale boskap en buurt die in het harnas kruipt, maar Herents schepen laat zich niet uit het lood slaan: “Pop-upzomerbar komt er. Sowieso”

  De buurtbewoners rond domein d’Hoogvorst in Herent trekken opnieuw hard van leer tegen eerste schepen Maarten Forceville (CD&V). Een proces-verbaal voor illegale boskap, opgesteld door Natuurinspectie, doet de leden van buurtcomité D’Hoogvorstsite steigeren en ook burgemeester Astrid Pollers ligt onder vuur: “Zij gaat mee in de illegale spelletjes van haar eerste schepen”, klinkt het. Forceville stelt op zijn beurt dat alle procedures zijn gevolgd zoals het hoort en de pop-upzomerbar er zonder twijfel komt in augustus.