De supporters zouden gestolen hebben in een snelwegshop.
Volledig scherm
De supporters zouden gestolen hebben in een snelwegshop. © Vertommen

Bus vol voetbalsupporters opgepakt na vermoeden van diefstal in snelwegshop

LEUVENEen vijftigtal voetbalsupporters is zaterdagavond aangehouden op de Meerdaalboslaan in Heverlee. Enkelen onder hadden spullen gestolen uit een winkel. Daarna gedroeg de volledige groep zich weerspannig. Dat meldt de lokale politie van Leuven, die bijstand verleende aan de interventie, zondag.

  1. Ook in Leuven meer signalen, maar niet meer klachten, van seksueel ongewenst gedrag in het uitgaansleven: “Ontoelaatbaar en degoutant”
    PREMIUM
    Leuven

    Ook in Leuven meer signalen, maar niet meer klachten, van seksueel ongewenst gedrag in het uitgaansle­ven: “Ontoelaat­baar en degoutant”

    Volgens het gemeentebestuur van Leuven en de oppositie komen er de laatste maanden uit verschillende hoeken meer signalen van grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven. De Leuvense politie ziet echter géén toename van het aantal aangiften, maar gaat nog meer inzetten op het thema door het opleiden van zedeninspecteurs. “Gelukkig kunnen we onze situatie niet vergelijken met die in Gent, maar toch nemen we dit bijzonder serieus”, vertelt schepen Johan Geleyns.