Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) op de plek waar Leuven Bad zou moeten komen in de toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) op de plek waar Leuven Bad zou moeten komen in de toekomst. © Vertommen

Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) trekt de stop niet uit Leuven Bad: “Debat krijgt populistisch kantje wanneer de indruk wordt gegeven dat het een soort van Halve Maan aan de Vaartkom zou worden”

LeuvenDe N-VA-fractie stelde op de gemeenteraad voor om de spreekwoordelijke stop uit Leuven Bad te trekken na een negatief advies van adviesraad Gecoro maar dat zal niet gebeuren. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) bevestigde dat het wel degelijk de bedoeling is dat Leuven Bad er komt, al blijft de deur wel op een kleine kier staan. “We nemen alle adviezen mee en we zijn niet getrouwd met Leuven Bad want we hebben als stadsbestuur vele katten te geselen”, klonk het.

8 reacties

 • Roger Kerhove

  1 maand geleden
  Werf maar extra politieagenten aan om de orde te handhaven met al die Brusselse jongeren onze mensen zal je daar niet tegengekomen alles word ingepalmd van andere steden . Maar het bad zou eigenlijk moeten dienen voor onze mensen van Leuven en deelgemeente.
 • Steven Hermans

  1 maand geleden
  En ze blijven maar spookrijden, zij zijn juist al de rest is verkeerd.
 • Piet Mastur

  1 maand geleden
  Een wereldvreemde politieker ziet het niet ( of wil niet ) maar een gewone burger met boerenverstand weet al op voorhand dat dit wel overlast aantrekt. We zitten hier maar op 20 km van Brussel ! Ik zie ze allemaal al afkomen met de trein om hier keet te schoppen want hier is het weer gratis ! We kennen ze ondertussen al .
 • Geert Verheyden

  1 maand geleden
  De rekening volgt burgemeester in 2024 wij leuvenaars zijn u beu
 • Fran�ois De Moor

  1 maand geleden
  Houd eens de bedenking dat de meeste Leuvenaars dit niet willen.Laat je prestige projecten vallen , en hou rekening met de Leuvenaars . Het is fijn om met belastingsgeld te gooien. Het openbaar vervoer moet dringend aangepast worden ,aan minder invaliden.
 1. 93-jarige Denis Vanzavelberg onthult hoe de diefstal van de Brusselse Meyboom bijna was mislukt in 1974: “Maar de Mannen van 1929 hebber ervoor gezorgd dat de Brusselaars hun voorrecht kwijt waren”
  PREMIUM
  Leuven

  93-jarige Denis Vanzavel­berg onthult hoe de diefstal van de Brusselse Meyboom bijna was mislukt in 1974: “Maar de Mannen van 1929 hebber ervoor gezorgd dat de Brusse­laars hun voorrecht kwijt waren”

  Dat het wel even welletjes was geweest met die Brusselaars en hun Meyboom…Dat moeten de ‘Mannen van 1929’ gedacht hebben toen ze op het idee kwamen om de geliefde boom ’s nachts te gaan stelen in Ter Kamerenbos. Met een list wisten de Leuvenaars de Brusselaars te verschalken en zo verloren ze het voorrecht om een Meyboom te planten. De 93-jarige Denis Vanzavelberg was erbij en herinnert het zich nog alsof het gisteren was: “Een straffe stunt die bijna was mislukt”, klinkt het.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Oppositie haalt slag thuis: openluchtzwembaden in Vlaams-Brabant dan toch nog niet ten dode opgeschreven?
  PREMIUM
  Kessel-Lo/Diest/Huizingen

  Oppositie haalt slag thuis: openlucht­zwem­ba­den in Vlaams-Bra­bant dan toch nog niet ten dode opgeschre­ven?

  Na een bewogen en zelfs licht chaotische provincieraadszitting in het Leuvense Provinciehuis dinsdag is er opmerkelijk nieuws over de openluchtzwembaden in de Provinciedomeinen. Er wordt een opmerkelijke bocht ingezet na stevig oppositiewerk van Louis Tobback (Vooruit) en Tie Roefs (Groen), al had gedeputeerde Ann Schevenels (Open Vld) al zelf de kentering ingezet met een nieuw voorstel.