Marktkramers protesteerden enkele weken geleden nog omdat niet iedereen een plaats kon krijgen op de Vrijdagmarkt door de coronamaatregelen. Vanaf morgen zijn alle marktkramen weer van de partij maar bezoekers moeten wel een mondmasker dragen.
Volledig scherm
Marktkramers protesteerden enkele weken geleden nog omdat niet iedereen een plaats kon krijgen op de Vrijdagmarkt door de coronamaatregelen. Vanaf morgen zijn alle marktkramen weer van de partij maar bezoekers moeten wel een mondmasker dragen. © vertommen

Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) verplicht mondmasker op twee grootste Leuvense markten

Vanaf morgen gaat de Vrijdagmarkt in Leuven opnieuw volledig open maar dat is wel onder één voorwaarde: bezoekers moeten een mondmasker dragen. De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) voert die verplichting ook in voor de Zondagmarkt in deelgemeente Heverlee. “De twee grootste en drukste markten in onze stad moeten veilig kunnen verlopen. Daarom zijn de bezoekers verplicht om een mondmasker te dragen als extra preventiemaatregel”, klinkt het.

21 reacties

 • Michel De Wael

  9 maanden geleden
  Moet zich ook profileren . Leuven was vroeger een aangename stad om te winkelen en een terrasje te doen .Nu is er veel leegstand in de winkelstraten en aan parking betaal je je blauw. Spijtig.
 • François De Moor

  9 maanden geleden
  Ik dacht dat in de buitenlucht er zo goed als geen gevaar is. Waarom moet Leuven weer zijn eigen reglement toepassen. Waarom staat onze burgemeester dan zonder masker op de foto.?
 • Kris de Decker

  9 maanden geleden
  Voor alle mensen die denken het beter te weten een burgemeester heeft geen bevoegdheid op privé domein zoals een winkel maar wel op een markt wat openbaar is die in Deinze kent zijn bevoegdheid niet de die in Leuven mag dit wel opleggen
 • Juliette Francois

  9 maanden geleden
  We zitten nu in een fase dat er dus van 1,5 m afstand geen sprake meer is mits het dragen van een mondmasker. Dat zou de kans op besmetting verkleinen... Ik laat die gezellige drukte toch liever nog even achterwege...
 • freddy cardoen

  9 maanden geleden
  En waarom mag die dat verplichten van een mondmasker te dragen zonder teruggefloten te worden door de Crem en de burgemeester van Deinze die mag niet . Blijkbaar wordt er weer met 2 maten en 2 gewichten gewerkt .
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment