Streetart in Terbank in Leuven. De muurschildering is het resultaat van een initiatief van de buurtbewoners dat steun kreeg van de stad Leuven.
Volledig scherm
Streetart in Terbank in Leuven. De muurschildering is het resultaat van een initiatief van de buurtbewoners dat steun kreeg van de stad Leuven. © Stad Leuven

Buren kleuren Terbank met ‘Kom op voor je wijk’: “10 uur ’s ochtends is het beste uur om te komen kijken”

Het stadsproject ‘Kom op voor je wijk’ staat dit najaar in het teken van zorg tussen buren. Op die manier wil de stad Leuven de golf van samenhorigheid die ontstond tijdens de coronacrisis verduurzamen. “We kwamen tot een bijzondere samenwerking buurtbewoners en cliënten van Alvinnenberg vzw, een woonvoorziening voor mensen met een beperking”, klinkt het.

0 reacties

 1. Hoe geraak je het snelst van Leuven naar Lubbeek: met de bus of... te voet? Deze jongeren gaan de race aan om uurregeling lijn 3 aan te kaarten
  PREMIUM
  Leuven/Lubbeek
  2

  Hoe geraak je het snelst van Leuven naar Lubbeek: met de bus of... te voet? Deze jongeren gaan de race aan om uurrege­ling lijn 3 aan te kaarten

  Leerlingen die na school de bus nemen naar Lubbeek, een schamele 11 kilometer verderop, zijn soms pas twee uur later op hun bestemming. Dat komt omdat de uurregeling van de bussen niet op de schooluren is afgestemd. Minister van mobiliteit Lydia Peeters riep daarom op om de schooluren aan te passen aan de uren van de bus. “De omgekeerde wereld,” zegt Silke Blockx (18). Om de scheve situatie aan te kaarten racete Silke vandaag tegen bus 3 tussen Leuven en Lubbeek. Te voet. Lukte het haar de 11 kilometer sneller af te leggen?
 2. Zeger Debyser (N-VA) betreurt bomenkap op Ruelensvest maar schepen Wadera (Vooruit) countert kritiek: “Volgende week planten we nieuwe exemplaren aan”
  Leuven
  1

  Zeger Debyser (N-VA) betreurt bomenkap op Ruelens­vest maar schepen Wadera (Vooruit) countert kritiek: “Volgende week planten we nieuwe exemplaren aan”

  Leuvens gemeenteraadslid Zeger Debyser (N-VA) is niet te spreken over het kappen van een vijftigtal bomen aan de Ruelensvest. “Onze vrees is waarheid geworden en mijn groen hart bloedt”, klinkt het. Schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (Vooruit) laat weten dat de bomen ziek waren en binnenkort worden vervangen door nieuwe exemplaren.
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.