Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Vertommen

Bromfietser (17) lichtgewond bij botsing

 1. Leukemiepatiëntje Stan (5) leert klimmen en vangt boeven met Spiderman en Leuvense politie: “Ongelofelijk. Een jaar geleden kon hij niet eens meer stappen”
  PREMIUM
  Leuven

  Leukemiepa­tiën­tje Stan (5) leert klimmen en vangt boeven met Spiderman en Leuvense politie: “Ongelofe­lijk. Een jaar geleden kon hij niet eens meer stappen”

  Stan Van den Bosch (5) uit Begijnendijk heeft vandaag dankzij Make-A-Wish de dag van zijn leven gehad. In een Tesla werd hij ‘s ochtends opgepikt om te leren klimmen zoals zijn favoriete superheld, frietjes met bitterballen te eten en uiteindelijk een ontsnapte crimineel te vangen samen met de enige echte Spiderman. Een ongelooflijke prestatie van de kleine held: Stan kon een jaar geleden zelfs niet meer stappen door acute lymfatische leukemie. “Het begon met een blauwe plek op zijn been. Vervolgens zie je je zoontje maandenlang zwaar aftakelen”, vertelt mama Tina.
 1. Pop-upzomerbar blijft gemoederen beroeren: proces-verbaal voor illegale boskap, buurtbewoners hekelen gang van zaken: “Belangenvermenging en politieke zelfbediening”
  PREMIUM
  Herent

  Pop-upzomerbar blijft gemoederen beroeren: pro­ces-ver­baal voor illegale boskap, buurtbewo­ners hekelen gang van zaken: “Belangen­ver­men­ging en politieke zelfbedie­ning”

  De buurtbewoners rond domein d’Hoogvorst in Herent trekken opnieuw hard van leer tegen eerste schepen Maarten Forceville (CD&V). Een proces-verbaal voor illegale boskap, opgesteld door Natuurinspectie, doet de leden van buurtcomité D’Hoogvorstsite steigeren en ook burgemeester Astrid Pollers ligt onder vuur: “Zij gaat mee in de illegale spelletjes van haar eerste schepen”, klinkt het. Schepen Forceville stelt dat alle procedures zijn gevolgd zoals het hoort en de pop-upzomerbar er zonder twijfel komt in augustus.