De brandweer kon de man uit de werfkraan bevrijden
Volledig scherm
De brandweer kon de man uit de werfkraan bevrijden © RV

Brandweer haalt onwel geworden man uit werfkraan

 1. Ex-coronapatiënte Kristien (52) kampt half jaar later nog met gezondheidsproblemen: “Mijn stembanden waren over elkaar gegroeid”
  PREMIUM
  Haacht

  Ex-coronapa­tiën­te Kristien (52) kampt half jaar later nog met gezond­heids­pro­ble­men: “Mijn stembanden waren over elkaar gegroeid”

  De 52-jarige Kristien Merckx uit Tildonk heeft tijdens de eerste golf in maart het coronavirus opgelopen. Ze lag maar liefst 18 dagen in coma en moest opnieuw leren praten en stappen. Vandaag zijn we ruim zes maanden verder, maar de gezondheidsproblemen blijven opduiken. Van haaruitval, vergeetachtigheid, operatie aan de stembanden tot kortademigheid: het stopt niet. De vrouw doet haar verhaal.
 2. Campus Redingenhof Leuven met gloednieuwe topsportafdeling beachvolleybal: vanaf 2021 in een prachtige accommodatie

  Campus Redingen­hof Leuven met gloednieu­we topsportaf­de­ling beachvol­ley­bal: vanaf 2021 in een prachtige accommoda­tie

  De Topsportschool van Vilvoorde is al jarenlang gekend als de talentenvijver van het volleybal. Als aanloop naar die bijzonder succesrijke sportscholing kan men in Leuven, tijdens de eerste twee jaren van het secundair onderwijs, terecht voor de opleiding tot topvolleyballer. Dit schooljaar is er aan de sportcampus van het Redingenhof een afdeling met beachvolleybal bijgekomen.
 3. Stijging van aantal besmettingen in Leuven op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Leuven op zondag 18 oktober

  In Leuven zijn er op één dag 53 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 35. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 324 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Leuven komt dat getal nu op 317 te liggen. Leuven heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement