Schepen Carl Devlies wijst erop dat ook de overheid gebonden is aan voorwaarden om eventuele veranderingen te doen aan een gebouw dat op de Vlaamse inventaris staat omwille van de erfgoedwaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Carl Devlies wijst erop dat ook de overheid gebonden is aan voorwaarden om eventuele veranderingen te doen aan een gebouw dat op de Vlaamse inventaris staat omwille van de erfgoedwaarde. © Vertommen

Bouwkundig erfgoed Heverlee en Wijgmaal officieel vastgesteld: wat betekent dat concreet voor de eigenaars?

LeuvenLiefst 1.300 gebouwen en andere constructies uit Heverlee en Wijgmaal werden in 2019 opgenomen in de Vlaamse inventaris omwille van hun erfgoedwaarde. “Sinds 8 oktober zijn er specifieke maatregelen van kracht voor eigenaars en overheden om dit onroerend erfgoed te bewaren voor volgende generaties”, bevestigt schepen van Onroerend Erfgoed Carl Devlies (CD&V).

1 reactie

 • freddy cardoen

  2 maanden geleden
  Hij vergeet er wel bij te vertellen wat er in Leuven al gebeurd is met mooie panden in de Bondgenotenlaan . Mooie panden werden omgevormd tot supermarket of hamburgertent . Die gebouwen maakten ook deel uit van de Leuvense identiteit .
 1. Wandelen, wijn, dansen en muziek: onze weekendtips voor Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Wandelen, wijn, dansen en muziek: onze weekend­tips voor Leuven en het Hageland

  Nog geen plannen voor het weekend van 4 en 5 december? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten: van een wijnwandeling in Rotselaar, een kerstmarktje voor het goede doel tot sensueel dansen en genieten van muziek. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden heeft.
 2. Laatste restauratiefase in Abdij van Park start in september: “De abdij herleeft meer dan ooit in haar typische en spirituele sfeer”
  Leuven

  Laatste restaura­tie­fa­se in Abdij van Park start in september: “De abdij herleeft meer dan ooit in haar typische en spirituele sfeer”

  De restauratie van Abdij van Park in Heverlee is al tien jaar bezig, maar stilaan komen de werken in een definitieve fase terecht. Monument-Vandekerckhove maakt zich klaar voor de laatste etappe, al zal die wel nog tot 2025 duren. “Op de eerste verdieping van de oostvleugel en infirmerie komen kamers voor paters en priesterstudenten”, zegt schepen van Restauraties Dirk Vansina (CD&V).