Vooral in de Tiensestraat is het sinds donderdag filerijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral in de Tiensestraat is het sinds donderdag filerijden. © Vertommen

Boetes, gefrustreerde automobilisten en studenten die hun kot willen klaarmaken voor academiejaar... WK-gekte wordt even WK-chaos nog voor het begonnen is: “Vermijd centrum Leuven even met de auto”

LeuvenHet WK wielrennen in Leuven: een groot feest van de wielerfans, maar de automobilisten in en rond Leuven zijn iets minder enthousiast. De Geldenaaksevest in de richting van de Tiensepoort werd donderdag afgesloten voor de WK fanzone en zorgde meteen voor veel verkeersoverlast in en rond het centrum. Neem daarbij de Leuvense studenten die hun kot willen klaarzetten voor het aankomende academiejaar en de chaos is compleet. “Zo een groots event brengt natuurlijk ook wat minder leuke dingen met zich mee, maar laat ons vooral fier zijn op onze stad”, zegt burgemeester Ridouani

8 reacties

 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Veel boetes met dure administratie en heksenjachten daar is Vlaanderen sterk in . Daar stopt het dan ook
 • eve thielemans

  1 maand geleden
  Ik hoor graag zeggen Leuven klimaatvriendelijk. Met dit WK gaan we de uitstoot verhogen in de plaats van te halveren.
 • Stefaan Compernol

  1 maand geleden
  Verkeersafwikkeling in en rond Leuven is een catastrofe dezer dagen. In Herent heeft men zelfs een stuk wegdek (dat nog in goede staat was) vervangen voor dit circus.
 • Johan Byloos

  1 maand geleden
  Ik merk hier in Leuven aanzwellende opwinding en sensatie bij buren en in de stad. De opbouw, het verwachte weer en de impact worden druk besproken en becommentarieerd. Heel wat Leuvenaars vullen vriezer en koelkast. Twee buren zoekeb nog een Belgische vlag voor aan hun raam. We liggen op het parcours. Spanning stijgt. Het is niet zo dat de sfeer rondom heel het overweldigende gebeuren negatief is.
 • Marc Geerts

  1 maand geleden
  Ze weten toch al langer dat het WK nu zal doorgaan . En nu moeten zij hun kot gaan in orde maken .
 1. Kunstencentrum STUK in Leuven heeft grote plannen: “We gaan hele tijd op slot voor verbouwingen”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstencen­trum STUK in Leuven heeft grote plannen: “We gaan hele tijd op slot voor verbouwin­gen”

  Vanaf 15 november gaan de STUK-zalen en STUKcafé in de Naamsestraat een hele tijd op slot voor verbouwingen. “In oktober 2022 openen we opnieuw de deuren voor kunstenaars en publiek. STUK zal dan een nog inclusievere en warmere plek zijn en dat laatste mag je ook letterlijk nemen want duurzaamheid en energiebesparing staan centraal in de plannen”, vertelt STUK-directeur Steven Vandervelden.
 2. Studenten KU Leuven lanceren rekruteringsplatform Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professionals en bedrijven”
  Leuven

  Studenten KU Leuven lanceren rekrute­rings­plat­form Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professio­nals en bedrijven”

  Enkele studenten van de KU Leuven lanceerden het bijzondere rekruteringsplatform Simply Apply. Aan de hand van Artificial Intelligence (AI) en ‘machine learning’ helpt het platform werkzoekenden aan hun IT-baan. De jonge start-up heeft ondertussen een partnership afgesloten met Volvo Cars Gent, VDAB en Dibbs. “Via Simply Apply kwam meteen ook al een eerste match tot stand. De jonge kandidaat Niels De Cat vond zo bij het bedrijf Virtuosolar in Geel zijn eerste job die perfect bij hem past”, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.