Vooral in de Tiensestraat is het sinds donderdag filerijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral in de Tiensestraat is het sinds donderdag filerijden. © Vertommen

Boetes, gefrustreerde automobilisten en studenten die hun kot willen klaarmaken voor academiejaar... WK-gekte wordt even WK-chaos nog voor het begonnen is: “Vermijd centrum Leuven even met de auto”

LeuvenHet WK wielrennen in Leuven: een groot feest van de wielerfans, maar de automobilisten in en rond Leuven zijn iets minder enthousiast. De Geldenaaksevest in de richting van de Tiensepoort werd donderdag afgesloten voor de WK fanzone en zorgde meteen voor veel verkeersoverlast in en rond het centrum. Neem daarbij de Leuvense studenten die hun kot willen klaarzetten voor het aankomende academiejaar en de chaos is compleet. “Zo een groots event brengt natuurlijk ook wat minder leuke dingen met zich mee, maar laat ons vooral fier zijn op onze stad”, zegt burgemeester Ridouani

8 reacties

 • Willy Bogaert

  3 maanden geleden
  Veel boetes met dure administratie en heksenjachten daar is Vlaanderen sterk in . Daar stopt het dan ook
 • eve thielemans

  3 maanden geleden
  Ik hoor graag zeggen Leuven klimaatvriendelijk. Met dit WK gaan we de uitstoot verhogen in de plaats van te halveren.
 • stefaan compernol

  3 maanden geleden
  Verkeersafwikkeling in en rond Leuven is een catastrofe dezer dagen. In Herent heeft men zelfs een stuk wegdek (dat nog in goede staat was) vervangen voor dit circus.
 • Johan Byloos

  3 maanden geleden
  Ik merk hier in Leuven aanzwellende opwinding en sensatie bij buren en in de stad. De opbouw, het verwachte weer en de impact worden druk besproken en becommentarieerd. Heel wat Leuvenaars vullen vriezer en koelkast. Twee buren zoekeb nog een Belgische vlag voor aan hun raam. We liggen op het parcours. Spanning stijgt. Het is niet zo dat de sfeer rondom heel het overweldigende gebeuren negatief is.
 • Marc Geerts

  3 maanden geleden
  Ze weten toch al langer dat het WK nu zal doorgaan . En nu moeten zij hun kot gaan in orde maken .
 1. Journalist Luc Vanheerentals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartementen maken veel slachtoffers”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Journalist Luc Vanheeren­tals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartemen­ten maken veel slachtof­fers”

  Duur wonen in Leuven…het is een problematiek die steeds groter wordt in de universiteitsstad en velen moeten dan ook noodgedwongen naar elders uitwijken. Tot die conclusie komt journalist Luc Vanheerentals in zijn boek ‘Betaalbaar wonen in Leuven???’. “De prijsstijgingen zijn schrikwekkend. En als je ziet hoeveel betaalbare woningen er het voorbij decennium zijn bijgekomen dan is dat erg weinig”, klinkt het onheilspellend.