Boek ‘Leuven Vice Versa’ toont 25 jaar stadsvernieuwing

Leuven onderging de voorbije 25 jaar een spectaculaire metamorfose. Het is geen toeval dat die evolutie samenviel met het beleid van burgemeester Louis Tobback (sp.a). Sinds de eerste plannen voor de nieuwe stationsbuurt verdwenen de kranen nooit meer uit het stadsbeeld. Van de Vaartkom tot de Centrale Werkplaatsen…niets is nog hetzelfde. Het boek “Leuven Vice Versa, 25 jaar stadsvernieuwing” verbeeldt en vertelt deze verandering nu op een erg toegankelijke manier.

 1. FOTOREPO: handelaars Mechelsestraat toveren etalages gezamenlijk om tot sfeervolle kerstetalages
  PREMIUM
  Leuven

  FOTOREPO: handelaars Mechelse­straat toveren etalages gezamen­lijk om tot sfeervolle kerstetala­ges

  De verschillende handelaars van de Mechelsestraat slaan de handen in elkaar om de straat op te fleuren. De winkels zijn dan wel gesloten, maar nog heel wat Leuvenaars wandelen dagelijks voorbij de vitrines. Reden te meer om nieuwe collecties én kerstcadeautjes in de kijker te zetten. En in de gezelligste periode van het jaar mogen uiteraard kerstversiering en veel lichtjes daarbij niet ontbreken. Onze fotograaf legde het hele gebeuren vast op beeld.
 2. Zes werknemers van reisorganisatie Joker gaan tijdelijk aan de slag bij Acerta
  Leuven

  Zes werknemers van reisorgani­sa­tie Joker gaan tijdelijk aan de slag bij Acerta

  Zes tijdelijk werkloze werknemers van de reisorganisatie Joker gaan voor minstens vijf weken voltijds aan de slag bij de Leuvense hr-dienstverlener Acerta. De medewerkers kozen vrijwillig voor de overstap. Bijgevolg werden ze tijdelijk geschorst bij Joker en kregen ze bij Acerta een contract van bepaalde duur. Na afloop van het contract kunnen ze gewoon weer terugkeren naar hun oorspronkelijke werkgever.
 1. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

 2. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand