Boek ‘Leuven Vice Versa’ toont 25 jaar stadsvernieuwing

Leuven onderging de voorbije 25 jaar een spectaculaire metamorfose. Het is geen toeval dat die evolutie samenviel met het beleid van burgemeester Louis Tobback (sp.a). Sinds de eerste plannen voor de nieuwe stationsbuurt verdwenen de kranen nooit meer uit het stadsbeeld. Van de Vaartkom tot de Centrale Werkplaatsen…niets is nog hetzelfde. Het boek “Leuven Vice Versa, 25 jaar stadsvernieuwing” verbeeldt en vertelt deze verandering nu op een erg toegankelijke manier.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'