Deze 'stenen' hoek wordt omgevormd tot een groengevel.
Volledig scherm
Deze 'stenen' hoek wordt omgevormd tot een groengevel. © Stad Leuven

Blauwe Regen en Wilde Bosrank in de Mechelsestraat: indrukwekkende geveltuin op komst aan Leuvense Vismarkt

LeuvenDe Mechelsestraat zal binnenkort nog een stukje groener kleuren. Tegen het hoekgebouw tussen de Mechelsestraat en de Vismarkt legt de stad Leuven een geveltuin van maar liefst 250 vierkante meter aan. Het is een opmerkelijke kers op de taart van de grote vernieuwingswerken in de winkelstraat. “Op dit moment worden de klimkabels en plantenbakken geplaatst”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).

0 reacties

 1. N-VA maakt het ‘Halverwege Rapport’ van Leuvens stadsbestuur: “Wij willen ook voldoende aandacht voor de middenklasse die geen huis meer kan kopen”
  Leuven
  2

  N-VA maakt het ‘Halverwege Rapport’ van Leuvens stadsbe­stuur: “Wij willen ook voldoende aandacht voor de middenklas­se die geen huis meer kan kopen”

  Applaus maar ook grote bezorgdheden op de oppositiebank waar N-VA nu al drie jaar het beleid van de meerderheid Vooruit/Groen/CD&V op de voet volgt. Het initiatief Leuven Helpt krijgt bijvoorbeeld veel lof en ook de investeringen in fietsinfrastructuur worden goed onthaald. Minder vreugde is er voor het woonbeleid en de kloof tussen arm en rijk.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.