Big Bill op Libertadfeesten

 1. Leuvense huisartsen willen dat KU Leuven alsnog naar code rood gaat: “Hoge instroom van studenten die het virus op kot of tijdens het verenigingsleven oplopen, en het vervolgens doorgeven aan hun ouders”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense huisartsen willen dat KU Leuven alsnog naar code rood gaat: “Hoge instroom van studenten die het virus op kot of tijdens het vereni­gings­le­ven oplopen, en het vervolgens doorgeven aan hun ouders”

  Dokter Filip Charlier, medisch expert van de eerstelijnszone Leuven Zuid, trekt aan de alarmbel en vraagt de KU Leuven alsnog over te schakelen naar code rood. “Hou de studenten een drietal weken thuis, want de besmettingen op kot zijn overweldigend”, stelt hij. De dokter heeft intussen zijn bezorgdheid geuit bij de gouverneur en rector Luc Sels.
 2. Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersysteem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)
  Leuven

  Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersys­teem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)

  Er zijn problemen met de borden die het aantal plaatsen weergeven in de Leuvense ondergrondse parkings. Tot die conclusie komt oppositiepartij N-VA nadat de proef op de som werd genomen. “Volgens de informatie op de borden langs de weg zou er geen plaats zijn maar de parking in kwestie was zo goed als leeg”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers. Schepen David Dessers erkent de problemen en laat weten dat het om een fout in de software gaat.