Karin Brouwers (CD&V) ziet wel iets in gevleugelde zebrapaden om zwakke weggebruikers beter te beschermen aan oversteekplaatsen.
Volledig scherm
Karin Brouwers (CD&V) ziet wel iets in gevleugelde zebrapaden om zwakke weggebruikers beter te beschermen aan oversteekplaatsen. © Vertommen

Bieden ‘gevleugelde zebrapaden’ ook buiten schoolomgevingen oplossing? “Uit tests blijkt significante daling aantal ongevallen”

Leuven‘Gevleugelde zebrapaden’ waarvan de strepen een stuk langer zijn tegen de rijrichting in blijken een verschil te maken in het aantal conflicten en ongevallen. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en Leuvens gemeenteraadslid Karin Brouwers (CD&V).

 1. Bijzonder rustig in Leuven bij de heropening van de winkels: “Toch kom ik bewust vandaag, want ik wil niet tussen een zaterdagse massa staan”
  PREMIUM
  Leuven

  Bijzonder rustig in Leuven bij de heropening van de winkels: “Toch kom ik bewust vandaag, want ik wil niet tussen een zaterdagse massa staan”

  De niet-essentiële winkels hebben na een maand lockdown opnieuw de deuren geopend. Maar dat zorgde in Leuven niet voor ellenlange wachtrijen, drukte of overrompelingen. Integendeel. Door het druilerige weer was het opvallend rustig in de studentenstad. Wij spraken enkele Leuvenaars die toch plichtbewust dinsdagmorgen om 10 uur naar hun favoriete winkel zijn gespurt.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken