De leden, vooral Tsjetsjenen, verheerlijken er geweld met honderden filmpjes en gaan online ook op zoek naar mensen die in hun ogen een pak slaag verdienen. Vooral holebi’s komen in hun vizier terecht.
Volledig scherm
De leden, vooral Tsjetsjenen, verheerlijken er geweld met honderden filmpjes en gaan online ook op zoek naar mensen die in hun ogen een pak slaag verdienen. Vooral holebi’s komen in hun vizier terecht. © JSL

“Bewuste vechtpartij op Criminal System had niks met homofoob geweld te maken”, zegt Leuvens parket, dat wel een onderzoek overweegt naar chatgroep

“De vechtpartij tussen jongeren vorige week in Leuven, die op het forum van de chatgroep Criminal System terechtkwam, bevat geen link met homofoob geweld”, stelt het Leuvense parket. Het overweegt evenwel toch een onderzoek naar de chatgroep, die geweld tegen holebi’s verheerlijkt op Telegram. “Het zijn echter twee aparte dossiers.”

 1. Dronken bestuurder (65) geeft geen voorrang... aan politieagent
  Leuven

  Dronken bestuurder (65) geeft geen voorrang... aan politie­agent

  Een 65-jarige bestuurder uit Lubbeek mag zich verwachten aan een proces-verbaal voor rijden onder invloed van alcohol en het niet geven van voorrang. De man reed met zijn auto op het kruispunt van de Platte-Lostraat met de Désiré Mellaertstraat in Kessel-Lo bijna een motorrijder, die voorrang had, aan. De bestuurder van de motor was een politieman van de verkeerspolitie in burger. De zestiger legde een positieve alcoholtest af. Hij moest zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren en werd geverbaliseerd.
 2. Chatgroep met 600 leden heeft maar één doel: jonge holebi’s in elkaar slaan, filmen en de beelden delen
  PREMIUM

  Chatgroep met 600 leden heeft maar één doel: jonge holebi’s in elkaar slaan, filmen en de beelden delen

  De video die vorige week opdook en die laat zien hoe jongeren twee slachtoffers bedreigen en in elkaar slaan, blijkt deel uit te maken van een groter geheel. De beelden zijn afkomstig uit een chatgroep. De leden, vooral Tsjetsjenen, verheerlijken er geweld met honderden filmpjes en gaan online ook op zoek naar mensen die in hun ogen een pak slaag verdienen. Vooral holebi’s komen in hun vizier terecht. Enkele uren na publicatie van dit artikel werd de Telegram groep van ‘Criminal System’ verwijderd.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas