Illustratie brandweer. Oost Vlaams-Brabant.
Volledig scherm
Illustratie brandweer. Oost Vlaams-Brabant. © vertommen

Bewoonster valt in slaap met pot op het vuur

LeuvenMaandagnacht even voor 3 uur moesten de hulpdiensten uitrukken voor een brandalarm afkomstig uit een flatgebouw in de Tessenstraat. De bewoonster was in slaap gevallen terwijl een pot met eten op het vuur was blijven staan.

 1. Italiaans restaurant Il Peperoncino stopt na 12 jaar: “Ik wil niet failliet gaan, maar het hoofdstuk in Leuven in schoonheid afsluiten”
  PREMIUM
  Leuven

  Italiaans restaurant Il Peperonci­no stopt na 12 jaar: “Ik wil niet failliet gaan, maar het hoofdstuk in Leuven in schoonheid afsluiten”

  Het Italiaans restaurant Il Peperoncino op het Ladeuzeplein in Leuven stopt ermee. Na 12 jaar heeft uitbaatster Mariolina Salerno (47) beslist om het huurcontract niet meer te verlengen. Eind februari moet ze de sleutel van het pand afgeven. De eigenares laat de zaak in Leuven ‘over te nemen’, en sluit een nieuw restaurant in het Hageland niet uit. “Mijn passie blijft koken, iets anders wil ik niet doen.”
 2. N-VA heeft bedenkingen bij burgerinspraak voor project Leuven Bad: “Het komt er blijkbaar sowieso, Leuvenaar mag enkel mening geven over hoe het er zal uitzien”
  Leuven

  N-VA heeft bedenkin­gen bij burgerin­spraak voor project Leuven Bad: “Het komt er blijkbaar sowieso, Leuvenaar mag enkel mening geven over hoe het er zal uitzien”

  Oppositiepartij N-VA is niet te spreken over de manier waarop het Leuvense stadsbestuur het begrip ‘burgerparticipatie’ invult in de heraanleg van de Vaartkom. “De burger mag zijn mening geven over de ontwerpen van de twee overgebleven architectenteams, maar niet over het wel of niet willen van Leuven Bad”, zegt Lorin Parys.
 1. Corona-uitbraak op vier niet-COVID-afdelingen in UZ Leuven: “Kleinschalig en onder controle”
  Leuven

  Corona-uit­braak op vier niet-CO­VID-afdelingen in UZ Leuven: “Kleinscha­lig en onder controle”

  Op vier niet-COVID-afdelingen in UZ Leuven zijn enkele besmettingen met het coronavirus bij het personeel en patiënten vastgesteld. Nieuwe patiënten die normaal gezien op die afdelingen behandeld zouden worden, worden tijdelijk verplaatst naar andere afdelingen. Het ziekenhuis benadrukt dat het elke patiënt nog steeds alle mogelijke zorg kan aanbieden en dat de uitbraak kleinschalig en onder controle is.
 2. Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: “Bang dat de boel straks opnieuw ontploft”
  PREMIUM
  Haacht

  Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: “Bang dat de boel straks opnieuw ontploft”

  Exact een jaar geleden publiceerde Het Laatste Nieuws een anoniem interview waar aan het licht kwam dat Tildonk, een deelgemeente Haacht, al maandenlang geteisterd werd door een jeugdbende. Ze dealden drugs, poseerden met wapens, vochten met buurtbewoners en mishandelden dieren met de dood tot gevolg. Zelfs de ouders van de oncontroleerbare tieners waren de wanhoop nabij: ‘Stop met het pamperen en treed strenger op’. Is de rust weergekeerd in het plattelandsdorp? Of hebben de jongeren die zich in een film wanen nog steeds vrij spel? We zochten het uit.
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen