De Zavelstraat in Kessel-Lo.
Volledig scherm
De Zavelstraat in Kessel-Lo. © Google Streetview

Bewoner kan verhitte kookpot snel blussen

 1. Opening ‘Zorgcentrum na Seksueel Geweld’ in Leuven uitgesteld naar 2022: “En dit terwijl de pandemie de situatie voor veel slachtoffers moeilijker heeft gemaakt”
  PREMIUM
  Leuven

  Opening ‘Zorgcen­trum na Seksueel Geweld’ in Leuven uitgesteld naar 2022: “En dit terwijl de pandemie de situatie voor veel slachtof­fers moeilijker heeft gemaakt”

  Het ‘Zorgcentrum na Seksueel Geweld’ in Leuven zal pas in juni 2022 openen en niet dit najaar zoals eerder aangekondigd. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) op een vraag van Leuvens kamerlid Els Van Hoof (CD&V). Volgens de staatssecretaris is het uitstel te wijten aan “een vertraging op het vlak van infrastructuur, mede door COVID-19”.
 1. Studenten KU Leuven lanceren rekruteringsplatform Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professionals en bedrijven”
  Leuven

  Studenten KU Leuven lanceren rekrute­rings­plat­form Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professio­nals en bedrijven”

  Enkele studenten van de KU Leuven lanceerden het bijzondere rekruteringsplatform Simply Apply. Aan de hand van Artificial Intelligence (AI) en ‘machine learning’ helpt het platform werkzoekenden aan hun IT-baan. De jonge start-up heeft ondertussen een partnership afgesloten met Volvo Cars Gent, VDAB en Dibbs. “Via Simply Apply kwam meteen ook al een eerste match tot stand. De jonge kandidaat Niels De Cat vond zo bij het bedrijf Virtuosolar in Geel zijn eerste job die perfect bij hem past”, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.
 2. 5x weekendtips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiedenis van Aarschot
  PREMIUM
  Hageland

  5x weekend­tips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiede­nis van Aarschot

  Nog geen plannen voor het weekend van 16 en 17 oktober? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod waarbij je met sommige activiteiten een duik in de tijd neemt. Benieuwd hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog in onze regio of je altijd al afgevraagd hoe de oerknal zou klinken? Lees snel verder en ontdek enkele activiteiten waarbij je misschien wel het antwoord op jouw vragen krijgt.