Illustratie PZ Leuven. Politie
Volledig scherm
Illustratie PZ Leuven. Politie © Vertommen

Bewogen verkeersnacht in Leuven

LeuvenEen bewogen verkeersnacht in Leuven. Omstreeks 23 uur belandde een dronken chauffeur met zijn wagen tegen de gevel van een woning in de Tweekleinwegenstraat. Later die nacht werd een jonge bestuurder aan de kant gezet wegens een te hoge snelheid. De bestuurder bleek nadien cannabis gebruikt te hebben, en rond te rijden met een voorlopig rijbewijs. 

0 reacties

 1. Buurtbewoners zien projectvoorstel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtverkeer voor onze deur, 30 jaar lang”
  PREMIUM
  Huldenberg

  Buurtbewo­ners zien project­voor­stel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtver­keer voor onze deur, 30 jaar lang”

  Een nieuw projectvoorstel met bijhorende informatievergadering en veel beloften om de buurtbewoners gerust te stellen, heeft niet mogen baten voor nv De Kock. Die laatste wil zandgroeve Kerkeveld opnieuw exploiteren, maar vooral de overlast die het vrachtverkeer zou veroorzaken is een doorn in het oog van actiecomité Kerkeveld. “Een honderdtal vrachtwagens per dag in smalle rustige straten, zonder fietspad, met gevaarlijke bochten... onmenselijk”, vertelt Peter Singulé.
 1. Goe volk gezocht…81 % meer vacatures in horeca in arrondissement Leuven: “Je kan geen parasols verkopen als het regent”
  Leuven
  1

  Goe volk gezocht…81 % meer vacatures in horeca in arrondisse­ment Leuven: “Je kan geen parasols verkopen als het regent”

  Opvallend veel mensen hebben de horeca verlaten in de voorbije twee coronajaren. Horeca Forma, stad Leuven en VDAB bundelen daarom de krachten om het personeelstekort in de horeca aan te pakken. Op het Martelarenplein in Leuven laten ze de mensen letterlijk en figuurlijk proeven van een job in de horeca maar hoe groot is het probleem nu echt? Wel, in 2021 had VDAB welgeteld 972 vacatures voor horecapersoneel, een wereld van verschil met 2020.