Illustratie PZ Leuven. Politie
Volledig scherm
Illustratie PZ Leuven. Politie © Vertommen

Bestuurder (17) speelt pas aangekocht voertuig kwijt

 1. Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeersplan voor Kessel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiproutes”
  PREMIUM
  Kessel-Lo

  Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeers­plan voor Kes­sel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiprou­tes”

  Het nieuwe verkeersplan voor de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo blijft de gemoederen beroeren…Alweer laten de burgercomités van zich horen, deze keer met een open brief om aan de alarmbel te trekken. “We vragen aan Leuven, Lubbeek en Bierbeek om een onpartijdige bemiddelaar aan te stellen om het intergemeentelijk overleg en de onderhandelingen uit het slop te trekken”, zegt Ann Van Espen namens de Verenigde Straten.
 2. Zo beleefde Leuven de nachtelijke terugkeer van de student: “Morgen worden we wakker met een dubbele kater: een alcoholische en een financiële.”
  PREMIUM
  Leuven

  Zo beleefde Leuven de nachtelij­ke terugkeer van de student: “Morgen worden we wakker met een dubbele kater: een alcoholi­sche en een financiële.”

  Maandag verklaarde ook de KU Leuven het academiejaar officieel voor geopend. Waar de universiteitsproffen dat sereen schuifelend in toga deden, vierde de student de terugkeer al even ceremonieel: ritmisch bewegend met een Stella in de hand. De Oude Markt en de student waren blij elkaar weer te zien. Toch bleef de grote drukte uit op deze eerste maandag van het academiejaar.
 3. Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? “Er werd gefactureerd, maar niet geleverd”
  PREMIUM
  LEUVEN/STEENOKKERZEEL

  Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbeste­ding camerabewa­king in gevangenis en asielcen­trum? “Er werd gefactu­reerd, maar niet geleverd”

  Twee ambtenaren en vier andere beklaagden hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen van de Regie der Gebouwen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.