Cohousingproject BotaniCo
Volledig scherm
Cohousingproject BotaniCo © Foto rv

Beste vastgoedproject van het land staat in Leuven: cohousingproject BotaniCo bekroond met RES Award

LeuvenDe beste Belgische vastgoedprojecten van 2020 zijn donderdagavond bekroond tijdens de jaarlijkse Real Estate Society (RES) Awards, zeg maar de Oscars van de vastgoedsector. Grote winnaar dit jaar is BotaniCo, een bijzonder cohousing-project in Leuven. 

 1. Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreiniging in klaslokalen: is dit het antwoord op leeglopende klassen?
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreini­ging in klasloka­len: is dit het antwoord op leeglopen­de klassen?

  Is ‘propere lucht’ in de toekomst de garantie om klaslokalen en andere binnenruimtes open te houden? Daar lijkt het wel op na wetenschappelijk onderzoek maar het blijft nog een vraagteken of luchtfiltering echt kan voorkomen dat voltallige klassen besmet geraken met het coronavirus. Om het antwoord te vinden nemen drie Leuvense scholen deel aan een grootschalig onderzoek. “Als we met een kleine inspanning kinderen op school kunnen houden, nemen we graag een pioniersrol mee op“, zegt Lalynn Wadera.
 1. Na Redingenhof, nu ook afstandsonderwijs in het Heilig Hartinstituut
  Heverlee/Kessel-Lo

  Na Redingen­hof, nu ook afstandson­der­wijs in het Heilig Hartinsti­tuut

  Dat omikron het speelveld in het onderwijs zou hertekenen was al snel duidelijk. Maar dat het zo snel zou gaan? Na de afdeling Topsport in het Redingenhof schakelt ook het Heilig Hartinstituut in Heverlee en Kessel-Lo volgende week over naar afstandsonderwijs. “Ook ik leefde met toegeknepen billen toe naar de heropening van de scholen,” zegt Walter D’Hoore, algemeen directeur van de grootste school van Leuven.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.