De 40-jarige Lecha Sultakhanov kon zich tijdens zijn verhoor over de feiten nog maar weinig relevants herinneren.
Volledig scherm
PREMIUM
De 40-jarige Lecha Sultakhanov kon zich tijdens zijn verhoor over de feiten nog maar weinig relevants herinneren. © Vertommen

Beschuldigde praat zichzelf aan de galg tijdens verhoor over steekpartij op ex: “Mijn kinderen zijn hun moeder kwijt? Ik trouw wel met een nieuwe vrouw”

VILVOORDE/LEUVENBeschuldigde Lecha Sultakhanov (40) heeft zich tijdens zijn verhoor over de feiten behoorlijk vastgereden in de selectief voorgewende zwarte gaten in zijn geheugen. De man staat terecht voor de moord op zijn 31-jarige ex-vrouw, die op oudejaarsdag 2018 met messteken om het leven werd gebracht. Ook over eerdere slagen aan de moeder van zijn twee kinderen kon de Tsjetsjeen zich maar weinig herinneren. “U heeft toen zes maanden cel gekregen. Waarvoor een assisenproces al niet goed is”, friste een geprikkelde voorzitter het geheugen van de man op.

 1. REPORTAGE. Erik De Rop (Vzw Oude Markt) blikt eerder somber vooruit: “2022 wordt het jaar van de waarheid voor nachthoreca”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE. Erik De Rop (Vzw Oude Markt) blikt eerder somber vooruit: “2022 wordt het jaar van de waarheid voor nachthore­ca”

  Het coronavirus houdt de (nacht)horeca nu al bijna twee jaar in de ban en dat begint emotioneel en financieel erg zwaar door te wegen. Bovendien moeten dit jaar de uitgestelde rekeningen worden betaald. Blijft de vraag: dreigen er alsnog horecazaken over de kop te gaan? “Ik hou mijn hart vast”, zegt Erik De Rop, voorzitter van vzw Oude Markt. “Met de intrede van de coronabarometer mogen we een uurtje langer open maar dat zal het broodnodige verschil niet maken. Er vallen klappen en de rek is eruit.”
 2. Leuven in top 20 van beste Europese bestemmingen: “Een stad waar alles mogelijk lijkt”
  Leuven
  2

  Leuven in top 20 van beste Europese bestemmin­gen: “Een stad waar alles mogelijk lijkt”

  Vergeet Barcelona of Berlijn en zelfs Parijs, want geen enkele van die populaire toeristische steden komt voor in de top 20 van European Best Destinations (EBD). En laat Leuven er nu wel in voorkomen, tot groot plezier van burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). “We werden als enige Belgische bestemming geselecteerd vanwege ons rijk historisch erfgoed, maar ook omdat Leuven zich inzet voor duurzame ontwikkeling”, klinkt het trots.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.