Arnold Appeltans (rechts) aan de rechtbank van Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Arnold Appeltans (rechts) aan de rechtbank van Leuven. © RV

Beruchtste huisjesmelkers van Leuven halen slag thuis: door administratieve fout mag familie Appeltans opnieuw koten bouwen

LeuvenDe beruchtste huisjesmelkers in Leuven krijgen toelating om panden in de Burgemeestersstraat te verbouwen tot een studentencomplex en drie eengezinswoningen. De stad Leuven had het liever anders gezien en weigerde in eerste instantie de vergunning, maar door een administratieve stommiteit krijgt de familie Appeltans nu toch het laatste woord. 

  1. Vanaf 25 juni gaat mondmaskerplicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevaccineerd”
    PREMIUM
    Leuven

    Vanaf 25 juni gaat mondmasker­plicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevacci­neerd”

    Leuven schort de mondmaskerplicht in de autoluwe zone op vanaf 25 juni. Volgens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) is de tijd rijp om die lokale coronamaatregel geleidelijk aan af te bouwen. “Een verplichting is niet langer nodig. We zitten voor de eerste keer dit jaar onder de 20 besmettingen per week en het daalt elke dag. Daardoor kunnen we de mondmaskerzone afschaffen”, klinkt het.